Dacă Ile-i Moş Crăciun, măcar sărbătoarea să fie veselă până la capăt!

Dacă Ile-i Moş Crăciun, măcar sărbătoarea să fie veselă până la capăt!

Timp de citire: un minut
Ca un bun samaritean, primarul vulcănean a ieşit la interval, în ultima clipă, adică doar cu câteva minute înainte de începerea şedinţei de consiliu ordinare de ieri, cu un proiect de hotărâre suplimentar care vorbea despre… suplimentarea sumei de bani alocate iniţial „Crăciunului Vulcănenilor”.
La început,
sincer, la prima vedere am zis că e vorba de 3.000 de lei. Adică, 30 de milioane de lei vechi. Suma care nu ar fi fost cine ştie ce la cât se cheltuieşte din banul public. Dar am făcut ochii mari când mi-am dat seama că suplimentarea se referă la 30.000 de lei. Adică, la 300 de milioane de lei vechi, mai pe înţelesul pensionarilor cu 700 de lei, şapte milioane pe lună, şi cu singura opţiune de a se stabili cu domiciliul obligatoriu de veci la Morişoara.
Ile a motivat 
suplimentarea asta prin aceea că au rămas bani necheltuiţi la capitolul acţiuni culturale şi ştiinţifice. Daniela Boţoroga, consilier local liberal, a vrut să fie convinsă ca astea trei sute de milioane, care vor întregi suma de 70.000 de lei, şapte sute de milioane pe stil vechi, aprobată anterior prin HCL 18/2015, nu vin de la un alt capitol bugetar. Nu, a asigurat-o convingător primarul Ile Moş Crăciun, sunt bani necheltuiţi din capitolul bugetat la care doamna s-a referit.
Primarul Gheorghe Ile
şi-a motivat demersul de a suplimenta cu 300 de milioane de lei vechi suma aprobată iniţial prin aceea că a crescut numărul persoanelor asistate social, al celor cu handicap şi al nevoiaşilor. Toţi consilierii locali au fost înduioşaţi de aceste explicaţii, aşa că au aprobat, în unanimitate, alocarea unui miliard de lei vechi pentru „Crăciunul Vulcănenilor”. Unul vesel, după cum se vede.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii