Dacă e vară / Avram încearcă din nou Canalul Mânecii

Dacă e vară / Avram încearcă din nou Canalul Mânecii

Timp de citire: 3 minute
După ce a înotat în acest an pentru diverse cauze nobile, Avram Iancu încearcă să-şi atingă visul, acela de a trece Canalul Mânecii – „Iadul de gheaţă” – fără costum de neopren. Dacă anul trecut am fost alături de Iancu, pas cu pas, în încercarea sa de a trece, anul acesta vom fi alături de el doar cu sufletul.
Iulian din Timişoara are noroc: mai vede o dată Doverul şi Canalul Mânecii!
În seara zilei de marţi, 5 iulie, am fost invitaţi de Iancu să participăm la Restaurantul „Exodus” ca martori la tragerea la sorţi pentru desemnarea celui care va fi alături de Iancu pe vaporaşul care-l va însoţi în trecerea sa, pus la bătaie de organizatorii de la Channel Swimming Association (CSA), organizaţia acreditată în acest sens, unde înotătorul şi-a şi plătit chiria ambarcaţiunii din timp, astfel încât să poată să prindă un loc bun în „tide”. Reuşind astfel să fie pe poziţia a doua în barca „Sea Leopard”, cu pilotul-căpitan de anul trecut, un tip foarte de treabă şi mare sufletist. Cum nouă persoane din ţară, Anglia şi S.U.A. i-au donat lui Avram sume cuprinse între 100 lei şi 100 de dolari, dintre aceştia s-a stabilit, după tragerea la sorţi cu bileţele, câştigătorul. Extraordinarul s-a produs, câştigătorul de anul acesta fiind tot cel de anul trecut: ciclistul timişorean Iulian Petruţ! Să mai zică Iulian că n-are noroc! El va sta timp de o săptămână în Dover, cât ţine „tide”-ul, alături de Avram şi va pleca odată cu acesta în cursă, pe ambarcaţiune, alături de pilotul Stewart Gleeson, de arbitrii de la CSA şi de unul-doi invitaţi de-ai sportivului (printre care se pare că anul acesta şi omul de afaceri londonez, român de origine, George Beţianu).
Ca să încheiem cu tragerea la sorţi şi să nu existe niciun dubiu, vă spunem că  petroşeneanul Alexandru Ştefan Sepniczki, ospătar de meserie, a fost cel care a scos din bol bileţelul cu numărul câştigătorului.
Avram sprijină campania legată de aducerea acasă a „Cuminţeniei Pământului”  
Pe lângă faptul că Avram Iancu vrea să-şi împlinească visul propriu, el mai are o ţintă, un vis al tuturor românilor: „Cuminţenia Pământului”, capodopera marelui geniu român, Constantin Brâncuşi.
„Vreau să înot şi pentru mine, dar mai ales pentru simbolul naţional, marele sculptor Constantin Brâncuşi şi opera sa Cuminţenia Pământului. Prin gestul meu vreau să atrag atenţia şi să sprijin campania de a aduce acasă, în România, această inegalabilă operă! Români, fiţi patrioţi şi puneţi umărul la treaba aceasta, e mesajul meu înainte de plecare! Voi dona şi eu bani după ce mă voi întoarce, ca să sprijin şi eu, cât pot, această iniţiativă, la care sunt implicate foarte tare, inclusiv emoţional, Consiliul Judeţean Gorj şi Primăria Tg-Jiu. Anul acesta trec cu siguranţă Canalul Mânecii! O fac pentru mine şi pentru Brâncuşi, pentru România!”, a declarat pentru ZVJ Avram Iancu.
Se antrenează intens
În încheiere vă mai spunem că sportivul petroşenean s-a antrenat anul acesta „mai bine decât niciodată în ape reci”. Înoată câte 11-12 ore într-o sesiune de antrenament în ape reci de munte, iar treaba asta se întâmplă în ultima vreme şi de 3-4 ori pe săptămână! „Nu mi-am permis să duc cu mine în Dover, nici anul acesta, un antrenor, poate chiar şi un preparator fizic, cum alţii au aşa ceva, dar cel care va fi cu mine îmi va fi de toate: antrenor, psiholog şi prieten. Mă bucur pe undeva că a ieşit Iulian, deoarece el ştie de anul trecut cum stă treaba, ce trebuie să facă ca să mă ajute”, ne-a mai spus Iancu.
Să sperăm cu toţii că anul acesta va fi anul lui Avram şi că va reuşi să se alăture celor 1.344 de persoane care au reuşit să treacă înot Canalul Mânecii din 1875 încoace. Anul trecut Avram s-a apropiat la nici 14 kilometri de ţărmul francez, farul de-acolo, clădirile fiind deja vizibile bine de pe mare. Ba chiar şi pescăruşii veneau deja spre barcă!
N-a fost să fie, apa foarte rece sleindu-i sportivului puterile. Să sperăm că acum Avram va prinde măcar 17 grade apa şi soare şi nu 15-16 grade cât a fost anul trecut şi nori şi ploaie permanentă. Baftă, Avrame!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii