Dacă aşa voit-a Ile înseamnă că, la Vulcan, / Montarea iluminatului de...

Dacă aşa voit-a Ile înseamnă că, la Vulcan, / Montarea iluminatului de Crăciun nu a început prea devreme

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Ieri dimineaţă, la ştirile de la ora 7:00, am auzit, la România Actualităţi, ceva oarecum în temă cu ce mi-am propus să scriu. Despre iluminatul specific sărbătorii de Crăciun.
Anume nu am
folosit sintagma des auzită „sărbătorile de iarnă”. Mi-am băgat bine în cap, atunci când i-am ascultat argumentând chestiunea aceasta, ceea ce au spus venerabilul profesor Neagu Djuvara şi profesorul Şerban Iliescu. Cine este interesat de problemă poate să cerceteze. Aşadar, una dintre ştiri era relatată de la Arad şi făcea referire la iluminatul de Crăciun al municipiului.
Mai se spunea
la radio că, în acest an, primarul Gheorghe Falcă al Aradului şi-a propus să hăcuiască 200.000 de euro pentru procurarea altor corpuri de iluminat: ghirlande, brăduţi, Moşi Crăciuni şi alte din astea. Motivul invocat este acela că, nefiind date jos de iarna trecută, instalaţia de iluminat a avut de suferit şi, în mare parte, s-a dus naibii.
Ce ziceau arădenii 
intervievaţi referitor la chestiunea asta? Cei mai mulţi erau de părere că sunt bani aruncaţi în vânt, în viscol, mă rog, şi că s-ar fi putut rezolva cu ei multe alte probleme ale urbei. Au fost, desigur, şi cetăţeni care au declarat că agreează propunerea primarului. În ce-l priveşte pe acesta din urmă, domnia sa a avansat ideea că instalaţia veche nu va ajunge toată la gunoi. Ceea ce-i încă bun se va utiliza în alte cartiere ale oraşului. Bănuiesc că, rostind vorbele astea liniştitoare, i-a dat gata şi i-a făcut să se răzgândească pe cei care cereau canalizare, reţele de apă potabilă şi străzi asfaltate.
La Vulcan,
unde montarea ghirlandelor de lumini specific sărbătorii de Crăciun şi celei de Anul Nou a început acum mai bine de o săptămână, nu am auzit să se fi pus problema achiziţionării altuia mai şmecher. Îmi amintesc că nici acesta de acum nu-i chiar aşa de vechi. Are trei sau cel mult patru ani, dacă nu mă-nşel. Nu s-a degradat pentru că nu l-a prins vara atârnând pe stâlpi, ci doar Ziua Femeii. Ceea ce-i frământa pe câţiva pensionari visători care priveau, de pe băncile de lângă CAP, operaţiunea de montare pe bulevard era că de ce aceasta s-a început din primele zile ale lui noiembrie.
Fiindcă, atunci pe loc,
nu am ştiut ce să le spun, m-am dus şi l-am întrebat pe unul dintre băieţii de acolo. Pentru că avem mult de lucru, de la staţia Peco până la Dincă, m-a lămurit omul. Or, dacă porunca primarului Gheorghe Ile, aşa cum am auzit, ar fi că, la 1 Decembrie, ar vrea să scalde în lumini multicolore Bulevardul Mihai Viteazul, e clar că nu s-a început prea devreme. Mai ales că, ieri dimineaţă, pe la unsprezece şi ceva, echipa ajunsese cu pusul ghirlandelor de lumini în faţa cinematografului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii