Curăţenie la vârf în ANAF Timişoara / Hunedoreanul Lucian Heiuş îşi recapătă...

Curăţenie la vârf în ANAF Timişoara / Hunedoreanul Lucian Heiuş îşi recapătă funcţia la conducerea structurii regionale

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Luni, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ştefan Diaconu, a dispus şi semnat ordinele de eliberare din funcţie pentru Ioan Dragomir şi Marian Bosianu, directori generali ai direcţiilor regionale a finanţelor publice din Timişoara şi Iaşi. În urma acestor decizii, hunedoreanul Lucian Heiuş revine pe funcţia de director general la Timişoara, la direcţia regională ce coordonează şi judeţul nostru.

După cum se ştie, Lucian Heiuş a fost înlocuit în funcţie, în 2014, din motive politice, pentru a fi pus un om al PSD (după cum a făcut şi Guvernul Boc când a numit oameni de-ai PD-L-ui în funcţii de conducere – n.r.). Numai că conducerea impusă politic se pare că nu a vrut să intre în normalitate.

„Există persoane care cred că sprijinul politic sau manipularea sindicatelor sunt lucruri mai importante decât procesul de reformă a ANAF. Măsura dispusă astăzi reprezintă un mesaj foarte clar că nu este deloc aşa.”, a declarat Gelu Ştefan Diaconu, preşedinte ANAF.

În fapt, preşedintele ANAF a luat decizia de a extinde regula instituită deja pentru toate examenele din cadrul Direcţiei de Antifraudă Fiscală şi în cadrul altor tipuri de examene, respectiv aceea de a asigura prezenţa unui inspector al Direcţiei de Integritate în cadrul comisiilor de examinare.

În acest sens, în 4 noiembrie 2015, a fost trimisă circulara nr. 3345 prin care s-au dispus următoarele măsuri cu privire la concursurile de promovare în grad profesional: examenul de promovare se va organiza centralizat, la nivelul regiunii şi se va constitui o singura comisie de concurs/ examen şi o singură comisie de soluţionare a contestaţiilor, din componenţa fiecăreia va face parte şi un funcţionar public din cadrul Direcţiei Generale de Integritate (DGI).

Din acest motiv, având în vedere că scopul final al acestei măsuri îl reprezintă eliminarea examenelor aranjate şi permiterea accesului la promovări doar pe baza competenţelor profesionale, directorilor generali din teritoriu li s-a solicitat să asigure îndeplinirea formalităţilor procedurale.

Din cei opt directori generali din teritoriu, directorii de la regionalele Timişoara şi Iaşi au refuzat să îndeplinească solicitarea preşedintelui ANAF, încercând să blocheze astfel prezenţa unui inspector al DGI în cadrul comisiilor de examinare.

Mihaela PETROŞAN

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii