Curățarea terenurilor prin ardere face dezastre. Pompierii le vorbesc oamenilor chiar în...

Curățarea terenurilor prin ardere face dezastre. Pompierii le vorbesc oamenilor chiar în casa Domnului

Timp de citire: un minut

Stațiile de pompieri din județ și specialiștii în domeniul fac eforturi să-i învețe pe oameni că incendierea terenurilor este cea mai nepotrivită metodă de curățare, pentru că este foarte periculoasă. În intervalul 15-17 aprilie, au intervenit la 7 incendii, dintre care unul de vegetaţie uscată. Staţia de Pompieri Brad a intervenit în localitatea Brotuna pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată ce a afectat aproximativ 4 hectare de pe o păşune. Arderea a fost generată de focul deschis în spaţii deschise.

Un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Petroşani a intervenit, pe strada Cuza Vodă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe un teren viran, în timp ce Garda de Intervenţie Baru a acţionat în localitatea Hobiţa pentru lichidarea unui incendiu produs la un coş de gunoi.

Pentru a convinge oamenii că este mai bine să evite focul decât să-l folosească ca unealtă, pompierii detaşamentelor Deva, Hunedoara, Orăştie şi Petroşani precum şi ai Secţiei Ilia, Staţiei Brad, Gărzii Baru, Lupeni, Râu de Mori şi Geoagiu merg în biserici și le vorbesc oamenilor, instruindu-i. ISU are în derulare o campania de educare şi instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă la obiective de cult. Doar în cursul zilei de duminică, pompierii s-au întâlnit cu aproape 2.000 de enoriaşi ai 14 biserici ortodoxe, catolice şi neoprotestante din Deva, Hunedoara, Petroşani, Orăştie, Lupeni, Brad, Râu de Mori şi Ilia.

Alina PIPAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii