Adrenalină și mulţi cai putere la Straja în weekend

Adrenalină și mulţi cai putere la Straja în weekend

Timp de citire: 2 minute

Peste 30 de piloți din 10 județe și-au anunțat sosirea la VTM Straja. Cupa VTM Straja este a doua etapă din cadrul campionatului național de viteză pe traseu montan organizat de ACR. Această etapă se organizează pe două zile, în prima zi concurenții sunt așteptați pentru verificările tehnice și pentru înscrieri, pe data de 17 iulie, iar în a doua zi, 18 iulie, se vor desfășura manșele concursului. Participanţii sunt obligaţi să anunţe intenţia de participare numai la organizator prin fax, telefon sau e-mail cu precizarea numelui pilotului şi a mărcii automobilului de concurs până în data de 17 iulie. Taxa de înscriere este de 230 lei/ etapă şi reprezintă participarea echipajului la concurs. Dacă înscrierea se efectuează, cu aprobarea organizatorului, după închiderea înscrierilor, dar nu cu mai puţin de 120 min. (2 ore) înainte de ora de start a primului echipaj, taxa se dublează. Sunt admiși în competiție piloții care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani și care nu posedă permis de conducere. Pentru înscrierea juniorilor este necesar ca pe lângă documentele depuse la înscriere să se depună o declarație notarială a ambilor părinți prin care aceștia își exprimă acordul ca persoana în cauză să participe la cursă. Oficialii sau organizatorii pot interzice juniorilor să ia startul în cazul în care constată că poziția juniorului la postul de pilotaj, vizibilitatea acestuia ori accesul la comenzile automobilului sunt necorespunzătoare.

La competiție și-au anunțat participarea peste 30 de piloți din județ și din afara acestuia, printre care și petroșeneanul Mihai Frandoș cu o mașină care are 190 cai putere. Pilotul din Vale a declarat că țintește un loc pe podiumul la clasa Avansați.

“Acest concurs este a doua etapă din cadrul campionatului național de viteză pe traseu montan organizat de Automobil Club Român. La start o să fie 36 de concurenți din 10 județe ale țării. Circulația se închide sâmbătă, 18 iulie, la ora 8:00, la ora 9:00 o să fie startul, între orele 13:00-14:00 o să fie pauză pentru deschiderea circulației, iar la ora 17:30 o să fie premierea la cabana Montana”, a declarat Ionuț Ștaier, responsabil în relațiile cu sportivii. (Loredana JUGLEA)

Clasele de concurs:
Grupa Avansați:
Clasa H1 – până la 1600 cmc, Clasa H2 – 1600-2000 cmc, Clasa H3 – 2000-3000 cmc, Clasa H4 – peste 3000 cmc.
Grupa Debutanți: sunt admiși piloții care nu au mai mult de 5 participări la etape de VTM; automobilele admise trebuie să aibă până în 180cp de serie și 2RM. Clasa H1 – până la 1400 cmc, Clasa H2 – 1400-1600 cmc, Clasa H3 – 1600-2000 cmc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii