Cum se pregăteşte PSD Petrila, în frunte cu preşedintele-turmentat Bobar, să piardă...

Cum se pregăteşte PSD Petrila, în frunte cu preşedintele-turmentat Bobar, să piardă şi alegerile de anul acesta

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 4 minute

La Petrila, obrazul social-democrat devine, de la o zi la alta, tot mai gros. Formularea corectă îi include în categoria celor cu obrazul gros doar pe cei din conducerea organizaţiei locale, pesediştii de rând nefiind de vină pentru derapajele scandaloase ale mai marilor petrileni ai zilei, începând cu Gh. Bobar şi terminând cu Vasilică Jurca.
Într-un partid cu scaun la cap, orice preşedinte al unei filiale judeţene, fie dumnealui şi un individ cu reminiscenţe pur comuniste precum Laurenţiu Nistor, dispune ca primă măsură destituirea conducerii oricărei organizaţii locale cu rezultate dezastruoase în alegeri. În ciuda faptului că, la localele din 2012, PSD Petrila s-a prezentat lamentabil, ieşind pe locul al treilea din confruntarea electorală şi fiind efectiv umilit de un partid de buzunar (în speţă Partidul Conservator), Gheorghe Bobar a rămas în funcţie.
Contrar promisiunilor din campania electorală, dezideratele pesediste din anul 2012 n-au avut nimic în comun cu propunerile consilierilor locali pesedişti din actualul mandat. Nu s-au creat noi locuri de muncă, nu s-a finalizat drumul de centură, nu s-au accesat fonduri europene pentru realizarea unui bazin acoperit de înot şi nici nu s-a dezvoltat vreo pensiune agroturistică. Cele de mai sus reprezintă doar câteva dintre „principalele obiective ale echipei PSD Petrila” pentru mandatul 2012–2016, aşa cum erau prezentate ele în pliantul de la localele din 2012. Deşi minoritari în consiliul local, pesediştii petrileni (în frunte cu turmentatul Bobar şi viceprimarul Jurca) nici măcar nu s-au mai obosit să aducă în legislativul local proiecte pe temele de care promiteau în 2012 că se vor ocupa.
De facto, gaşca lui Bobar a profitat de pe urma alegerilor din 2012 doar în interes personal. Bobar s-a cocoţat, în ciuda rezultatelor electorale dezastruoase, în fruntea Consiliului de Administraţie la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului SA. Nu a creat locuri de muncă, aşa cum a promis, ci s-a asigurat direct (obligat fiind prin fişa postului) ca ele să dispară. Media lunară a veniturilor sale, venituri obţinute pentru a lăsa oameni pe stradă, s-a cifrat între 10.000 şi 11.000 de lei. Ca să închidă minele, inclusiv cea de la Petrila, Bobar încasează lunar cât cinci mineri la un loc şi, adesea, mai primeşte şi bonusuri de sute de milioane. De ce? Pentru că e competent din cale afară în calitatea deţinută la SNÎMVJ SA.
Zilele trecute, într-o discuţie cu deputatul PSD Cristian Resmeriţă, am atras atenţia asupra veniturilor nesimţite realizate de către Bobar de la SNÎMVJ SA. Deputatul ne-a dat acordul explicit pentru a-l cita: „Veniturile pe care membrii Consiliului de Administraţie de la Închideri Mine le încasează lunar reprezintă o adevărată sfidare, un gest incalificabil la adresa populaţiei din Valea Jiului”. Chiar nimic de adăugat la această declaraţie a parlamentarului amintit.
Tupeul acestui personaj de tristă amintire, Bobar Gheorghe, a atins cote maxime atunci când, beat turtă fiind, a fost depistat de organele de poliţie la volanul bolidului său de lux. Gestul lui Bobar, de a se urca turtă de beat la volan, echivalează cu al unui criminal care se plimbă nervos cu satârul pe străzile Petrilei. A fost trimis în judecată, fiind sancţionat de către instanţă. Veniturile nesimţite îngroaşă, pesem­ne, obrazul pesedist. Mai poţi ieşi pe stradă cu fruntea sus, domnule Bobar, după ce orice petrilean putea să moară sub roţile bolidului de lux pe care l-ai condus rangă de beat fiind?
Nu trebuie uitat nici faptul că, de pe urma minelor din Valea Jiului, şi nu numai, a profitat şi viceprimarul Vasilică Jurca. Firma familiei sale a închiriat, în mod repetat, utilaje către unităţile miniere. Vă închipuiţi că asta este o întâmplare? Nici noi. Mai grav este că mai multe societăţi comerciale care au avut relaţii comerciale directe cu Primăria Petrila la vremea când Vasilică Jurca era deja viceprimar au închiriat utilaje… de la Vasilică Jurca. O fi vreun conflict de interese (cel puţin!) în treaba aceasta? Juriştii consultaţi de cotidianul nostru opinează chiar că lucrurile ar putea trece în sfera penalului. A Codului penal.
Deşi din 2012 încoace nu s-au preocupat să aducă proiecte în legislativul local, pesediştii petrileni – direct coordonaţi de liderul turmentat Bobar – au început să boicoteze activitatea administraţiei publice locale. Unii nu şi-au făcut nici măcar datoria morală de a se prezenta la şedinţele în care s-a dezbătut bugetul pentru acest an. Alţii, penibili şi nedocumentaţi, s-au opus din răsputeri investiţiilor de care oraşul Petrila are nevoie anul acesta. Astfel se scriu ultimele file ale actualului ciclu electoral la Petrila.
P.S. În procesul pe care ni l-a intentat pentru că am publicat o scrisoare a unor membri CAR Petrila, dl. Bobar a asaltat instanţa cu copii ale diplomelor sale (de parcă, preţ de vreo secundă, i-ar fi contestat cineva pregătirea profesională). A uitat să depună la dosar şi o copie a Rechi­zitoriului prin care a fost trimis în judecată după ce, beat turtă fiind, a gonit pe stră­zile Petrilei până a aterizat în şanţ. Instanţa va decide asupra felului în care imaginea publică a d-lui Bobar a fost, sau nu, afectată. În mod cert, după ce s-a com­promis public, dl. Bobar a încetat să mai fie un exemplu pentru concetăţenii săi. Petrilenii, oameni decenţi şi cu frică de Dumnezeu, nu sunt inconştienţi şi nici nu rup acceleraţia în două rulând rangă de beţi, cu vreun bolid de lux, pe străzile oraşului. 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii