Cum întoarce bugetul Devei bani către sponsorii PNL

Cum întoarce bugetul Devei bani către sponsorii PNL

Timp de citire: 2 minute

Pe zi ce trece, Petru Mărginean, primarul în exerciţiu al Devei, ţine parcă să ne dovedească faptul că nimic nu e întâmplător. Deşi înregistrată la data de 6 noiembrie 2013, societatea comercială Nuran Cons SRL Cristur a fost luată în evidenţă ca plătitoare de TVA abia la data de 6 octombrie 2015. Absolut logic în condiţiile în care, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, societatea amintită a avut cifră de afaceri “0” (ZERO) în 2014. Ce legătură are firma privată amintită cu administraţia locală? Are.

Am putea spune că pe dl. Szilveszter Szabo, asociat unic şi administrator al SC Nuran Cons SRL, l-a pălit un noroc orb. La nici două săptămâni de la data luării în evidenţă ca plătitoare de TVA a societăţii sale, şi în condiţiile în care – după un an de existenţă 2014 a firmei cu cifră de afaceri “0” – nu prea avea cum să dovedească vreo experienţă relevantă în domeniul construcţiilor, Primăria Municipiului Deva a atribuit prin achiziţie directă societăţii Nuran Cons cel puţin două contracte, a căror valoare depăşeşte suma de două miliarde de lei vechi.

Astfel, la data de 19.10.2015, societăţii Nuran Cons i-a fost atribuit contractul pentru <<Elaborarea documentatiei tehnico-economice faza PT+DE+CS+DTAC + documentaţie obţinere avize, verificator proiect şi execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţii “Amenajare scări pe strada Parângului” din municipiul Deva>>. Valoarea contractului: 98.150 de lei plus TVA.

De asemenea, la data de 21.10.2015, societăţii Nuran Cons i-a fost atribuit contractul pentru <<Execuţie lucrări “Reamenajare parcare Aleea Viitorului în zona Crucii Roşii” din municipiul Deva>>, valoarea contractului fiind de 68.284,78 de lei plus TVA.

Nu intră în discuţie faptul că legea n-ar fi fost respectată. Suntem convinşi că, la experienţa pe care deja o au în domeniu, specialiştii din subordinea primarului Mărginean cunosc în detaliu căile de a respecta, la literă, legislaţia în domeniul achiziţiilor publice la fiecare procedură pe care o organizează.

Chestiunea pe care o lansăm astăzi este însă una de moralitate. Potrivit Monitorului Oficial al României (Partea I, nr. 180/1 aprilie 2013, fila 14), persoana fizică Szilveszter Szabo, adică exact asociatul unic şi administratorul Nuran Cons SRL, a donat (la data 3 decembrie 2012) suma de 10.000 de lei pentru finanţarea campaniei electorale a PNL.

Astăzi, deşi pare pe blat cu PSD, al cărui viceprimar îl tolerează la Deva, primarul Mărginean este membru de vază al PNL. O fi moral ca un sponsor PNL să primească lucrări de la o administraţie locală condusă de un primar PNL? Nu, am zice noi. De fapt, e cam tot la fel de moral cum, la 18.09.2013, Serviciul Public Administrare Pieţe, Târguri, Cantină a atribuit un contract de 40.000 de lei plus TVA tocmai firmei la care primarul Mărginean a deţinut 50% din părţile sociale, societate administrată (la data atribuirii contractului) chiar de soţia primarului în exerciţiu (detalii în acest articol). Alte comentarii sunt, credem, de prisos.
(sursa foto: Google Maps)
Documente relevante cu privire la acest subiect puteţi regăsi în galeria foto a articolului.

Cum întoarce bugetul Devei bani către sponsorii PNL
Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii