Cum a ajuns viceprimarul Bobouţanu de râsul unui întreg judeţ

Cum a ajuns viceprimarul Bobouţanu de râsul unui întreg judeţ

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 4 minute

12591860_10206976376105143_1925327552_oLogica d-lui Dan Bobouţanu, viceprimar al municipiului Hunedoara, frizează absurdul. Zilele trecute, printr-un articol preluat pe reţeaua de socializare Facebook, politicianul amintit ne-a transmis răspicat mai multe mesaje. Primul, absolut incredibil, spune chiar aşa: “Din punctul meu de vedere un oraş nu se poate dezvolta împrumutând bani…”. Al doilea e şi mai concis: dacă administraţia nu va face exact cum zice dumnealui, “…vom fi veşnic în urma Devei şi veşnic datori băncilor”.

Afirmaţiile d-lui Boboţanu, aparent docte, trebuie analizate în profunzime. Prima şi cea mai bună întrebare, una justă, este: unde a fost dl. Bobouţanu în ultimii trei ani şi jumătate? Şi, mai ales, cine l-a împiedicat oare să nu vină, în atâta amar de vreme, cu acele soluţii miraculoase menite să facă Hunedoara să se dezvolte fără a împrumuta bani?

Dezvoltarea de până la acest moment a municipiului Hunedoara, aşa cum a fost gândită ea de primarul Viorel Arion, s-a făcut cu aprobarea consilierilor locali, adesea cu majoritate de voturi (cu alte cuvinte, INCLUSIV cu votul viceprimarului Bobouţanu şi al consilierilor PSD). Cetăţenii sunt în măsură să decidă dacă activitatea primarului Arion a fost sau nu inspirată, dacă proiectele sale au fost sau nu oportune şi suficiente pentru a răspunde dolenţelor populaţiei.

Vă amintiţi ca, atunci când primarul Arion a propus o investiţie şi, în mod obligatoriu, şi sursa de finanţare a acesteia, viceprimarul Bobouţanu să se fi ridicat şi să fi spus că are dumnealui o soluţie mai bună, ori cu bani mai puţini, ori cu finanţare nerambursabilă? Nici noi.

Dl. Bobouţanu a fost în pană de idei vreo trei ani la rând. De fapt, i s-a întâmplat treaba aceasta, cu pana de idei, imediat după ce a fost instalat în fotoliul de viceprimar. De vreo şase luni încoace însă, pe dl. Bobouţanu îl încearcă idei după idei, care mai de care mai revoluţionare. Cam de când i-a încolţit în minte şi gândul de a candida la funcţia de primar al municipiului de pe Cerna, dl. viceprimar are nişte idei de te doare mintea.

adresa-ms 2L-a apucat grija de pacienţii care au nevoie de dializă, dar a uitat că Staţia de hemodializă există deja prin avizul conducerii Ministerului Sănătăţii, transmis Consiliului local al municipiului Hunedoara sub nr. XI / A / 52.078 / RA / 497 / 27.11.2012.

organigrama-2014Acelaşi viceprimar a uitat şi că, prin Anexa nr. 1 la HCL 180/2014, Consiliul local al municipiului Hunedoara a aprobat Organigrama unităţii medicale din localitate. Document în care, în subordinea directă a directorului medical, se regăseşte şi Staţia de hemodializă.

adresa PMHDacă l-ar fi preocupat într-adevăr fenomenul, dl. Bobouţanu ar fi ştiut şi că, prin adresa nr. 10.268 din 9 noiembrie 2015, înregistrată la Primăria municipiului Hunedoara sub nr. 76.238 din aceeaşi dată, managerul Spitalului municipal “Dr. Al. Simionescu” a cerut administraţiei publice locale includerea în proiectul de buget pentru 2016 “achiziţia de aparatură medicală şi echipamente pentru staţia de hemodializă”. Iar primarul, aşa cum deja am arătat, a gândit ca în bugetul pe 2016 să fie şi sumele necesare achiziţiei de aparatură.

Aşadar, ce mai rămâne din iniţiativa viceprimarului Bobouţanu în condiţiile în care proiectul Staţiei de hemodializă este deja aproape de punctul final? Numai o doză de penibil, de care dl. Bobouţanu chiar nu pare deranjat.

Revenim însă la cele două mesaje transmise recent de viceprimarul Bobouţanu: “Din punctul meu de vedere un oraş nu se poate dezvolta împrumutând bani…”. Şi, mai ales, “…vom fi veşnic în urma Devei şi veşnic datori băncilor”. Să vedem cum stau lucrurile.

Ştiţi cum se dezvoltă municipiul Deva, cel pe care dl. Bobouţanu îl admiră din ce în ce mai mult pe măsură ce i se permite să spună vrute şi nevrute la Antena 1 Deva? Fix ca municipiul Hunedoara, adică inclusiv prin împrumuturi bancare! Potrivit datelor din “Registrul de evidenţă a datoriei publice locale a municipiului Deva”, document disponibil pe site-ul primariadeva.ro, lista cu împrumuturile municipiului Deva arată cam aşa: 40.000.000 lei – împrumut contractat în 2006 de la BCR (perioadă de rambursare – 20 de ani), 2.471.644 euro – împrumut contractat în 2006 de la Ministerul Finanţelor Publice – KFW Germania (perioadă de rambursare – 20 de ani), 20.000.000 lei – împrumut contractat în 2006 de la Exim Bank (perioadă de rambursare – 15 ani), 25.400.000 lei – împrumut contractat în 2007 de la BCR (perioadă de rambursare – 20 de ani), 2.363.296,70 lei – împrumut contractat în 2011 de la Ministerul Finanţelor Publice (perioadă de rambursare – 4 de ani), 40.000.000 lei – împrumut contractat în 2013 de la CEC Bank (perioadă de rambursare – 2 ani), 30.000.000 lei – împrumut contractat în 2015 de la CEC Bank (perioadă de rambursare – 17 ani).

DECLARATIE DE AVERE SI INTERESE BOBOUTANU DAN 02.06.2015_Page_3.jpgÎmprumutul, sperăm să realizeze asta şi dl. Bobouţanu, face parte din viaţă. Viaţa unei administraţii ori, după caz, a unei persoane fizice. Apropos de asta, deşi zice clar că “…un oraş nu se poate dezvolta împrumutând bani…”, dl. Bobouţanu îşi trăieşte viaţa din… împrumuturi. Potrivit Declaraţiei sale de avere din 02.06.2015, viceprimarul municipiului Hunedoara are împrumuturi în derulare de la CAR Unirea şi BCR, cel de la BCR fiindu-i de folos pentru a rambursa un credit de la CEC Bank.

Recentele declaraţii ale viceprimarului Bobouţanu au determinat edili din întreg judeţul să râdă cu gura până la urechi. Unii, cei care ştiu că o administraţie care vrea să se dezvolte rapid nu o poate face fără împrumuturi, au pus vorbele viceprimarului pe seama lipsei de experienţă. Noi zicem că e doar o încercare disperată a omului de a se băga în seamă…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii