Cu toată opoziția naturii, / Cupa „Pro Parâng” la schi de tură...

Cu toată opoziția naturii, / Cupa „Pro Parâng” la schi de tură s-a desfășurat cu succes

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Organizare ireproșabilă a celei de-a VIII-a ediții a Cupei Pro-Parâng la schi de tură. Cei „vinovați” de acest lucru membrii Asociației „Pro Parâng” Petroșani. Ei merită toate felicitările. Concursul a fost susținut financiar anul acesta de Primăria municipiului Petroșani, Hotel Rusu și „Apres Ski Parâng”.

Evenimentul sportiv a avut loc sâmbătă 13 februarie. Ca de obicei, s-a adresat tuturor celor care iubesc acest sport, indiferent de vechimea pe schiuri. Concursul a fost organizat pe două categorii: „elite” și „open”. Competiția s-a derulat pe un frig pătrunzător, iar vântul a suflat și el destul de tare. Fapt ce a făcut concursul și mai dificil, iar pe organizatori i-a pus în dificultate. Dar s-a trecut peste toate și e bine că Parângul a mai bifat în acest an o competiție!

27 de competitori

Pe un frig aspru de februarie, 27 de schiori au participat la concursul de schi din Parâng, ajuns iată la ediția a VIII-a. Ceea ce înseamnă foarte mult. Este foarte bine că se întâmplă asemenea lucruri frumoase și în Masivul Parâng. Acestea trebuie să urmeze în continuare, că altfel nu se poate!

De la domnul Cazimir Radvanki, președintele Asociației „Pro Parâng” Petroșani, aflăm că participanții au fost și în acest an din mai multe locuri din țară.

„Au venit participanți din București, Alba-Iulia sau din județul Vâlcea, dar și din Tg-Jiu sau Deva, nu mai zic de Petroșaniul nostru. Profesioniștii au fost înscriși la Categoria Elite, iar cei cu experiență mai puțină la Categoria Open. Traseul cel mai greu a fost, firește, pentru profesioniști, ei au avut 8 km de parcurs. Inițial, lungimea la urcare de la locul de unde s-a dat startul și până în Vârful Parângul Mic era stabilită ca fiind de 7 km, iar lungimea de coborâre de la Vf. Parângul Mic și până la sosire era stabilită la 1 km. Acest traseu implica, inițial, urcarea, parțial, pe Pârtia B, apoi pe Pârtia „Slima” până pe Vârful Parângul Mic. Din pricina vântului foarte puternic, care ne-a dat sâmbătă ceva bătăi de cap, s-a schimbat traseul și s-a utilizat traseul de rezervă: s-a schiat, practic, pe liziera pădurii până la pârtia nouă. Apoi s-a coborât până la locul stabilit pentru linia de sosire, traseul având tot aceiași lungime.

Ceilalți schiori, mai puțin experimentați, au avut lungimea traseului de 5 km, pe o diferență de altitudine de 646 metri, cea mai grea porțiune pentru ei fiind partea superioară a Pârtiei B.

Vreau să vă spun că vântul, gerul și natura potrivnică nu au știrbit cu nimic din bucuria participanților și al celor care au fost prezenți la concurs. Toată lumea a fost, la final, fericită că a putut să fie prezentă în mijlocul naturii, cu aceste peisaje minunate de iarnă pe care numai Parângul le poate oferi. Toți concurenții au fost invitați ulterior la sediul asociației noastre din stațiune, unde s-au putut încălzi la o cană cu ceai fierbinte. Mulțumim pe această cale tuturor celor care ne-au sprijinit, tuturor participanților și însoțitorilor lor, precum și celor din cadrul Salvamont Petroșani și Jandarmeria Montană Parâng care au fost alături de noi”, a menționat după concurs Cazimir Radvanski, președintele asociației organizatoare.

Câștigătorii

Pe podiumul improvizat din zăpadă, ca un adevărat decor autentic de iarnă, primind diplome și cupe din partea organizatorilor, au urcat următorii:

Categoria „Open”:

Sub 20 de ani: locul I – Matei Bogdan Mihaly.

Între 20-45 ani feminin: Locul I – Alexandra Negruț; Locul II – Ana Maria Dobrei.

Între 20-45 ani masculin: Locul I – Vasile Cristian Cernăianu; Locul II – Florin Gâtlan; Locul III – Lorand Toth și Radu Crăiță.

Peste 45 de ani masculin – Locul I – Florin Zaharie; Locul II – Cătălin Verigeanu; Locul III – Ernest Czimbalmoș.

Categoria „Elite”:

Între 20-45 ani, feminin: Locul I – Roxana Băban.

Peste 45 de ani, feminin: Locul I – Sinela Viezuran.

Peste 45 de ani, masculin: Locul I – Ștefan Vereș; Locul II – Tănase Tecar; Locul III – Gheorghe Codrea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii