Crucea Roşie Petroşani / Bilanţ de trimestru, proiecte de viitor

Crucea Roşie Petroşani / Bilanţ de trimestru, proiecte de viitor

Timp de citire: 3 minute

Miercuri, 16 septembrie, la sediul subfilialei de Cruce Roşie Petroşani, a avut loc şedinţa de comitet. La acţiune au fost prezenţi cei 19 membri, în frunte cu directorul subfilialei, doamna Felicia Vitan.

Acţiuni din vara aceasta

În cadrul dării de seamă pentru trimestrul III, care se încheie la finalul acestei luni, directorul subfilialei de Cruce Roşie din Petroşani a prezentat un rezumat al acţiunilor ce au avut loc în intervalul 1 iulie – 15 septembrie.

Reţinem din raportul prezentat de d-na Felicia Vitan: „În această vară ne-am focalizat atenţia pe acţiuni de toate felurile, de la cele umanitare pentru cetăţeni, până la cele de divertisment, pentru membrii noştri. De exemplu, am desfăşurat acţiunea Canicula din luna iunie şi până pe 20 august. În cadrul acestei acţiuni am oferit apă cetăţenilor, am efectuat măsurarea indicelui de masă corporal şi am măsurat la circa 400 de persoane tensiunea arterială şi pulsul. În cadrul parteneriatului cu Centrul de Zi pentru Copii Petroşani am participat cu torturi pentru sărbătoriţii din lunile iunie, iulie, august. Copiii au primit şi câte un mic cadou. De asemenea, în cadrul parteneriatului cu Centrul de Persoane Vârstnice am mers la Dărăneşti cu tort şi fructe şi am sărbătorit alături de dumnealor ziua onomastică. Echipa de intervenţie a Crucii Roşii Petroşani a participat la două tabere de instruire în caz de situaţii de urgenţă: tabăra de instruire de la Belişi şi tabăra de instruire de la Simeria. Nu în ultimul rând, trebuie să amintesc că voluntarii din cadrul Crucii Roşii Petroşani au luat parte şi la alte evenimente, cum ar fi drumeţii alături de echipa de la Asociaţia Pro-Parâng Petroşani pe munte, aceste acţiuni intrând la partea de divertisment şi relaxare a membrilor noştri, pentru că, până la urmă şi acest aspect contează într-un colectiv sudat. Pe 18 septembrie am organizat o excursie pentru persoanele vârstnice înregistrate la Crucea Roşie Petroşani. Aceasta se va realiza pe traseul Petroşani – Ocnele Mari şi vor participa 50 de persoane. Mai trebuie să subliniez faptul că am început încet, dar sigur, cu acţiuni caritabile şi pentru persoanele vârstnice din Colonia Petroşani. În acest sens am dus mai multe donaţii, constând în alimente şi bunuri, unor persoane în vârstă, singure şi bolnave, cărora am dorit să le facem o bucurie. Pentru toate aceste donaţii mulţumim ajutorului oferit de Primăria municipiului Petroşani şi, îndeosebi, domnului primar Tiberiu Iacob-Ridzi, dar şi oamenilor din comunitate care au cotizat cu câte 10 lei, prin acest gest dumnealor devenind părtaşi la bucuria acestor minunaţi oameni, din păcate, singuri şi trişti”.

 

Planuri, planuri…

Partea a doua a şedinţei a fost arondată acţiunilor viitoare, din ultimul trimestru al anului 2015, dar unele acţiuni organizate de Crucea Roşie se vor întinde şi în anul care vine.

„Educaţie pentru sănătate” este o acţiune care se  va desfăşura pe întreaga perioadă a anului şcolar 2015-2016 şi va începe în octombrie. Pentru început se va începe cu grupa 0 de la şcolile din municipiul Petrosani. Un spectacol pentru persoanele de vârsta a treia va fi organizat de Crucea Roşie Petroşani pe data de 8 noiembrie 2015.  Continuarea parteneriatului cu cei de la centrul din Dărăneşti, în cadrul căruia persoanele de vârsta a treia de-acolo vor primi „porţia de bucurie”, de ziua lor, aceeaşi acţiune şi la Centrul de Zi pentru Copii Petroşani. În ceea ce priveşte luna decembrie, cu sărbătorile de iarnă atât de dragi tuturor, Crucea Roşie Petroşani va începe pregătirile încă din luna noiembrie. Sperăm să avem alături de noi câţi mai mulţi oameni de bine din rândurile comunităţii locale, ca, la rândul nostru, să facem mult bine şi să aducem bucurie pentru câţi mai mulţi dintre semenii noştri, care au atâta nevoie de noi toţi”, a declarat Felicia Vitan.

Corneliu BRAN

Crucea Roşie Petroşani – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii