Critică dură la adresa puterii în problema CEH. Carmen Hărău: „6.500 de locuri...

Critică dură la adresa puterii în problema CEH. Carmen Hărău: „6.500 de locuri de muncă depind de un judecător din Petroşani”

Timp de citire: 2 minute

Miercuri, într-o emisiune la B1TV, deputatul hunedorean Carmen Hărău a abordat, într-o manieră extrem de dură, problematica Complexului Energetic Hunedoara (CEH). Conform declaraţiilor parlamentarului liberal, CEH a fost căpuşat ani de zile şi nici acum nu i se acordă mai multă atenţie.

„S-a modificat schimbarea deciziei politice”
Carmen Hărău vorbeşte despre „un simptom” în abordarea problemelor extrem de delicate, care ar fi specific actualei puteri. „Noi avem acum o situaţie simptomatică pentru cum procedează domnul Ponta. În timp ce dânsul era fugit la turci, a venit Garda de Mediu peste termocentralele Mintia şi Paroşeni, parte a Complexului Energetic Hunedoara. Deşi aceste termocentrale funcţionează fără autorizaţie integrată de mediu, de cinci ani Paroşeni şi de un an Mintia, prin decizie politică s-a schimbat modificarea, s-a modificat schimbarea deciziei politice. A venit golăneşte, că alt cuvânt n-am de folosit acum, Garda de Mediu şi a sistat activitatea. Ştiţi că 6.500 de locuri de muncă în acest judeţ calamitat social depind de un judecător din Petroşani, care va trebui să constate că oamenii ăştia nu sunt în regulă şi să spună domnilor aţi contestat degeaba. Închideţi. Nu există alternative?”, a declarat Carmen Hărău.

Prea mulţi angajaţi la CEH
Deputatul hunedorean susţine că a făcut demersuri în sprijinul CEH încă din luna februarie a acestui an. „Din februarie am făcut vorbire despre asta pentru că, făcând parte din comisia de buget-finanţe, am avut în faţă troika. Ştiţi ce ne-a spus Banca Mondială în legătură cu structura de posturi? A zis reprezentantul Băncii Mondiale cam aşa: au structură de posturi de te plezneşte peste ochi. Valea Jiului e căpuşată de PSD de zeci de ani. S-a creat o situaţie dramatică. Sunt oameni arondaţi acestor termocentrale. Mineritul este de multă vreme pe tobogan la vale, iar politica de stânga în România decimează structuri mari muncitoreşti”, a explicat deputatul de Hunedoara.

 „Ponta este invalid politic”
Conform opiniilor lui Carmen Hărău, problema CEH nu este în Parlament acum: „În momentul acesta am avea nevoie de un premier valid din punct de vedere politic şi cu credibilitate, să meargă la Comisia Europeană, să mai obţină o derogare pentru implementarea tehnologiilor care protejează mediul, să vină acasă, să bage mâna în buzunar şi să scoată banii necesari, că 85 la sută investiţie la Paroşeni s-a făcut. Să rezolve problema. Cine să facă lucrul acesta? Cineva care chiar dacă va fi primit în încăpere va sta pe un colţ de masă? Doamne fereşte să rămână Ponta! Pentru că este invalid politic. Nu ne mai reprezintă”.

„Gerea, ştiţi foarte bine, se agaţă de un fir de aţă”
Hărău a mai explicat faptul că presiunea pusă pe termocentralele hunedorene generează reacţii în lanţ, multiplicând problemele locale. „În momentul acesta Hunedoara fierbe pe mai multe teme legate de închiderea Complexului Energetic Hunedoara. O dată termocentralele şi toată structura care disponibilizează 6.500 – 7.000 de oameni, fără alternativă, pe urmă încălzirea. Vine iarna peste noi. Sunt zeci de mii de apartamente care depind cu agentul termic de aceste structuri. Nu avem la nivel guvernamental cu cine discuta. Domnul Gerea, ştiţi foarte bine, se agaţă de un fir de aţă. Când apare o listă de remaniere, când domnul Gerea, care face parte din partidul domnului Tăriceanu, e pe listă. Poate dânsul să gestioneze aşa o problemă?”, a mai spus Carmen Hărău.
Mihaela PETROŞAN

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii