Cristian Resmeriţă, deputat PSD Colegiul de Vest Valea Jiului, pune degetul pe...

Cristian Resmeriţă, deputat PSD Colegiul de Vest Valea Jiului, pune degetul pe rană: „Aceşti profesionişti în trei luni de când se află în fruntea C.E.H. au reuşit să scadă producţia cu 30%, să crească cheltuielile cu 32%, să contabilizeze o pierdere de 55 milioane de lei, circa 15 milioane euro…”

Timp de citire: 4 minute

La conferinţa de presă susţinută vineri, 19 iunie, la sediul PSD Petroşani, Cristian Resmeriţă, deputatul PSD al Colegiului de Vest Valea Jiului, a atacat trei chestiuni, vorbind despre eforturile întreprinse de Guvernul Ponta pentru menţinerea în activitate a mineritului, despre situaţia Complexului Energetic Hunedoara (C.E.H.) şi despre politica pe plan local.

Guvernul Ponta şi mineritul
Deputatul Resmeriţă a trecut în revistă eforturile, nu puţine la număr, întreprinse de Guvernul Ponta. Fiind vorba de evidenţe, nu vom mai insista asupra acestora, angajaţii CEH fiind mulţumiţi pe plan personal, de la vagonetar până la inspectorii/ delegaţii sociali/ directorul general, de faptul că şi fără să dea prea mult cărbune (de exemplu, sâmbătă, energeticienii de la Termocentrala Paroşeni şomau, întrucât în curtea lor nu era gram de cărbune…), Guvernul Ponta le-a achitat la timp nu doar salariile întregi, ci şi toate drepturile, deloc puţine la număr şi consistente; în afară de aceasta a menţinut în funcţiune minele şi termocentralele CEH.
Oricum, orice angajat CEH de bună-credinţă, nevirusat politic sau sindical, a simţit în buzunarul său efortul Guvernului Ponta. Cum orice faptă bună nu rămâne nepedepsită, unii dintre sindicaliştii de la „Muntele” i-au „umplut frigiderul” guvernului Ponta.
C-aşa-i în Vale…

Pierderi în 3 luni…
Cristian Resmeriţă nu a uitat că, înainte de accede în Parlamentul României, a fost profesor de fizică. În această calitate, dublată de cea de deputat, a analizat experimentele manageriale ale d-lui Constantin Jujan şi fenomenele fizice prin care, în intervalul de timp 3 septembrie 2009 – 1 iulie 2012, cât timp a fost dl. Jujan în fruntea mineritului, s-au evaporat circa 3.000 de locuri de muncă.
Pe un ton calm, fără atacuri la persoană, deputatul Resmeriţă a enumerat şi insuccesele actualei echipei care a mai manageriat CEH şi în perioada anterior amintită: „Au trecut 4 luni de când dl. Jujan a fost numit director general (în februarie – n.r.). Nu am spus nimic până acum, am zis că trebuie lăsat să lucreze. Cu părere de rău, observ acum că aparatul CEH are o schemă stufoasă, 150 din cei 200 de angajaţi CEH au salarii mai mari decât minerii. Ceea ce nu-i rău. Rău e că minerii, care se confruntă în mină cu atâtea greutăţi şi cu pericole de tot felul, au salarii mai mici decât cei înainte pomeniţi. Nu înţeleg cine şi de ce ascunde salariul directorului general. Conform legii, am făcut o solicitare în acest sens, dar nu am primit răspunsul. Probabil că voi face şi un denunţ penal, că oamenii care m-au ales au dreptul să ştie care este salariul d-lui Jujan. Până nu am un înscris oficial, nu pot să aplec urechea la zvonurile că salariul dumnealui, cu tot sporuri, s-ar învârti, lunar, între 300-400 milioane lei vechi! Apoi, mulţi au opinat că noua echipă – care, de fapt, e tot cea veche, care a condus CEH între 2009-2012 – ar fi formată din profesionişti. M-am abţinut să comentez aceasta, deşi se vedea de la o poştă că acest atribut de profesionist/ profesionişti, lansat pe piaţă la începutul mandatului din acest an, reprezintă o formă fără fond, o spoială ieftină a unei propagande de operetă… Din păcate, aceşti profesionişti în trei luni de când se află în fruntea CEH au reuşit să scadă producţia cu 30%, să crească cheltuielile cu 32%, să contabilizeze o pierdere de 55 milioane de lei, circa 15 milioane euro. Rezultatele înregistrate la CEH pe primele trei luni reprezintă un eşec total al cuplului Jujan – Nica. Probabil, tot dl. Ponta este de vină şi pentru aceasta…”.
Despre planul de divizare a CEH al administraţiei şi Sindicatului Muntele deputatul Resmeriţă a spus: „Divizarea propusă de d-nii Nica şi Jujan nu este bună. De ce să rămână pe drumuri 540 de oameni? Cum am reuşit, sprijinit de conducerea PSD, să angajăm la minele Văii Jiului câteva sute de oameni, îmi doresc ca aceste angajări să continue. Eu, oricum, voi continua ceste demersuri”.

Prietenul Jurca
Referitor la mâhnirea exprimată în spaţiul public de către Adrian Jurca (cel mai vizibil şi dinamic lider sindical al Văii Jiului, totodată şi membru al organizaţiei PSD Lupeni) faţă de conducerea judeţeană a PSD Hunedoara, deputatul Cristian Resmeriţă a declarat: „Nu am primit deocamdată nicio demisie din partea lui Adrian Jurca. Cunosc poziţia sa. Nu am înţeles de ce dl. Nistor, preşedintele PSD Hunedoara, nu a găsit o soluţie până acum pentru rezolvarea acestor nemulţumiri. Dl. Nistor cunoaşte foarte bine că Adrian Jurca a fost alături de PSD la bine şi la rău, fără a fi recompensat într-un fel. Ba, din contră, a avut de suferit din partea conducerilor CEH, care-l verifică şi răsverifică pe el şi pe alţi lideri de sindicat, probabil pentru motivul că sunt membri P.S.D. Am citit în presă că li s-au blocat cotizaţiile, că membrii lor sunt anchetaţi, după amiaza, de nişte domni şi doamne din CEH. E ruşinos ce se întâmplă. Sunt sigur că dl. Nistor va interveni, reinstaurând în această chestiune normalitatea. Orice ar spune unii sau alţii, Adrian Jurca rămâne nu doar membru al PSD Lupeni, ci şi prietenul meu”.

Pe Vale va scrie (tot) PSD
Deputatul Resmeriţă a arătat că s-au încheiat cu bine alegerile la toate organizaţiile PSD din Valea Jiului, fiind ales, pentru prima dată, preşedinte al celei mai puternice organizaţii PSD din Valea Jiului, organizaţia din Lupeni. Resmeriţă a mai declarat că obiectivul politic al tuturor organizaţiilor PSD din Valea Jiului îl reprezintă câştigarea alegerilor, care vor avea loc la anul. Cum ar veni, pe Vale va scrie (tot) PSD. Vom trăi şi vom număra… Voturi să fie…

Marian BOBOC

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii