Cristian Petrean, mulțumit de soluția gasită de FRF

Cristian Petrean, mulțumit de soluția gasită de FRF

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Federația Română de Fotbal a comprimat meciurile din Liga 4. Cristian Petrean, președintele AJF Hunedoara, este satisfăcut de decizia luată de forul de specialitate.

 

“Consider că Federația Română de Fotbal a găsit cel mai bun sistem pentru disputarea jocurilor de baraj în vederea promovării în Liga 3 sau menținerea în Liga 3, astfel încât s-a comis cel mai mic nivel de nedreptate atât pentru cluburile de Liga 3 cât și pentru cluburile de Liga 4. E de apreciat efortul cluburilor de Liga 3, care pe parcursul unui an competițional au întâmpinat o serie de probleme, fie de natură financiară – costul testelor fiind foarte ridicat, fie de natură sportivă, când de mai multe ori nu au avut posibilitatea să joace sau dacă au jucat au facut-o în efectiv redus din cauza îmbolnăvirilor cu COVID 19″. Desigur, aceleași eforturi le-au făcut și echipele noastre de Liga 4, deoarece județul Hunedoara alături de județul Brașov au disputat jocuri și în prima parte a campionatului”, a declarat Petrean.

Chiar dacă Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF prevede finalizarea competiției până la data de 8 mai 2021, pentru AJF Hunedoara acest lucru nu reprezintă un impediment.

“Nu este un impediment deoarece noi avem 10 cluburi participante, echipele clasate pe primele locuri au deja numărul minim de etape pentru a putea reprezenta județul la jocurile de baraj pentru Liga 3 și mai mult noi chiar aveam programate 6 date de disputare a jocurilor în următoarele 2 săptămâni. Decizia FRF ne-a făcut doar să regândim finalul competiției si împreună cu Comitetul Executiv al AJF Hunedoara şi reprezentanții cluburilor de Liga 4 am hotărât să finalizăm competiția în două faze. Prima fază -disputarea restanțelor din tur – mai precis finalizarea turului, iar Faza 2 – în funcție de clasamentul final după disputarea tuturor etapelor din turul campionatului, cluburile vor fi repartizate în 3 urne valorice, respectiv: LOCURILE 1-4 FINAL FOUR; LOCURILE 5-7 și LOCURILE 8-10. Astfel spus, echipele din FINAL FOUR vor juca 3 etape, primele 2 echipe vor disputa 2 meciuri pe teren propriu, iar la sfârșitul celor 3 jocuri vom avea configurația clasamentului pozițiile 1-4. Câștigătoarea va fi desemnată echipa care la finalul fazei 2-FINAL FOUR va ocupa locul 1.

LOCURILE 5-7 se vor juca câte 2 jocuri pentru fiecare echipă, fiecare echipa va juca o singură dată pe teren propriu, iar la sfârșitul jocurilor vom avea configurația clasamentului, locurile 5-7. LOCURILE 8-10 se vor juca câte 2 jocuri pentru fiecare echipă, fiecare echipă va juca o singură dată pe teren propriu, iar la sfârșitul jocurilor vom avea configurația clasamentului, locurile 8-10. Pentru toate echipele în faza 2, punctele vor fi înjumătățite și clasamentul final va fi făcut în funcție de pozitia cluburilor în clasament din faza 2. Având ca principiu respectarea datelor deja stabilite de comun acord cu cluburile pentru disputarea partidelor din perioada 14-25 aprilie, au rămas stabilite aceleași date, doar jocurile din zilele respective diferă. Singura problemă o reprezintă găsirea datei de disputare pentru ultima etapă din faza 2, dar majoritatea cluburilor (9 din 10) au ales data de 28 aprilie 2021, pe mai multe considerente. Și anume, unele echipe se vor încadra în perioada de valabilitate, unele cluburi au considerat că este destul de dificil să ne mai reîntâlnim pentru o singură etapă în data de 8 mai 2021, iar cea mai importantă fiind perioada destul de mică care are avea-o echipa clasată pe locul 1 pentru a se pregăti de jocurile de baraj (introducerea jucătorilor în platforma Football Connect, alocarea vizelor medicale de medicina sportivă, virarea sumei necesare pentru participarea la baraj – 4500 lei precum și organizarea deplasării la jocul de baraj din prima faza-nu se va tine cont de aranjarea geografica)”, a declarat pentru zvj.ro, Cristian Petrean.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii