Creșteri de venituri pentru profesori

Creșteri de venituri pentru profesori

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Miercuri, 16 iunie 2021, ministrul Sorin Cîmpeanu a semnat Ordinul privind stabilirea unor drepturi salariale specifice personalului didactic din învățământ, prevăzute în Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

În acest sens, documentul prevede că indemnizațiile și drepturile salariale, altele decât salariul, cum ar fi indemnizațiile pentru dirigenție, gradațiile de merit, sporurile pentru învățământul special și simultan, vor fi calculate la salariul de bază aflat în plată în prezent.

Astfel profesorii vor avea creșteri de venituri, pentru că până acum aceste drepturi se calculau la nivelul salariilor din 2018.

Creșterile sunt prevăzute în Ordinul 3.993 și se aplică începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie 2021, fiind plătite la nivelul salariului de bază din prezent.

Prevederile art,14 alin.(3) din Legea-cadru nr.153/2017 se aplică și cadrelor didactice care au obținut gradul didactic I prin echivalare, anterior datei de 1 iulie 2017.

Senator Lucica Dina Muntean

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii