Credincioşilor din filia Dâlja Mare / Gramată de mulţumire

Credincioşilor din filia Dâlja Mare / Gramată de mulţumire

Timp de citire: un minut

Duminică, 4 octombrie 2015, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, a slujit în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a filiei Dâlja Mare din cadrul parohiei Aninoasa, protopopiatul Petroşani, binecuvântând lucrările de renovare realizate sub coordonarea Preacucernicului Părinte Paroh Ionel Onuţ.

Apoi, Episcopul Devei şi Hunedoarei a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat fiind de un sobor de preoţi şi diaconi şi în prezenţa credincioşilor veniţi în număr mare să participe la această bucurie a satului prilejuită de resfinţirea lăcaşului de cult.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte Gurie le-a vorbit credincioşilor prezenţi despre taina iubirii milostive adusă de Mântuitorul nostru Iisus Hristos prin minunata lucrare a Întrupării Sale în lume şi prin care fiecare credincios este chemat să fie milostiv şi în dragoste frăţească faţă de aproapele său. De asemenea, Preasfinţia Sa a amintit despre faptul că fiecare om este dator să împlinească poruncile Evangheliei, îndemnându-i pe credincioşi să fie în permanenţă participanţi activi la viaţa Bisericii şi, astfel, moştenitori ai Împărăţiei Cerurilor.

La momentul potrivit din cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Gurie a săvârşit hirotesia întru sachelar a Preacucernicului Părinte Paroh Ionel Onuţ, felicitându-l astfel pentru activitatea pastoral-misionară rodnică întreprinsă în cadrul parohiei pe care o păstoreşte.

După Sfânta Liturghie, la propunerea părintelui paroh, Preasfinţitul Părinte Gurie a înmânat o gramată de mulţumire tuturor credincioşilor din filia Dâlja Mare pentru implicarea şi sprijinul acordat în lucrările de restaurare şi de înfrumuseţare a bisericii satului lor.

Mihaela PETROŞAN

Foto: episcopiadevei.ro

Credincioşilor din filia Dâlja Mare – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii