Costel Avram, declaraţie politică: „Nu este posibil ca, în decurs de...

Costel Avram, declaraţie politică: „Nu este posibil ca, în decurs de o lună, directorul general al CEH să nu fi fost nici măcar prezent la sediul Companiei mai mult de 10 zile adunate”

Timp de citire: 2 minute
Cu toate că locuiesc pe un munte de cărbune, locuitorii Văii Jiului trăiesc zi de zi în acest început de iarnă cu teama că, în orice moment, pot îngheţa în locuinţe. Teama este, din păcate, una îndreptăţită, dacă avem în vedere faptul că, în prezent, stocurile de cărbune de la termocentralele Mintia şi Paroşeni sunt unele de avarie, iar producţia zilnică de cărbune din cadrul minelor CEH şi SNIMVJ, abia dacă asigură funcţionarea celor două unităţi energetice pe două zile.
Mai grav este faptul că, finalul lunii noiembrie şi, mai ales luna decembrie, vin cu foarte multe zile libere prevăzute de lege, fapt care înseamnă implicit şi o reducere a producţiei de cărbune. Un calcul aritmetic simplu ne arată că, în decembrie şi ianuarie, funcţionarea termocentralelor de la Paroşeni şi Mintia poate fi pusă sub semnul întrebării.
Şi mai grav este faptul că, nici la nivelul CEH şi nici al celor responsabili mai sus de această entitate economică, nimeni nu pare interesat de pericolul ca locuitorii din Valea Jiului să rămână fără căldură în calorifere, chiar în lunile cele mai grele de iarnă (decembrie şi ianuarie). Constat că actualului director general Floruţ pare să-i fie absolut indiferentă situaţia, din moment ce activitatea sa în fruntea CEH este una mai mult de domeniul turismului decât al managementului. Nu este posibil ca, în decurs de o lună, directorul general al CEH să nu fi fost nici măcar prezent la sediul Companiei mai mult de 10 zile adunate. Aşa cum nu este posibil ca domnul Floruţ, după ce este plătit cu un salariu colosal, să mai beneficieze şi de decontarea exageratelor sale deplasări în scop turistic.
În calitate de om politic căruia îi pasă ce se întâmplă cu locuitorii din Valea Jiului, ce se întâmplă cu CEH, trag un serios semnal de alarmă asupra pericolului ca Valea Jiului să rămână în perioada următoare fără căldură. În acelaşi timp, invit reprezentanţii noului Guvern să analizeze atât activitatea, sau mai bine spus, inactivitatea domnului Floruţ în fruntea CEH, cât şi responsabilitatea celor care au adus CEH în această situaţie de dezastru economic şi social, ale cărei repercusiuni pot fi extrem de grave pentru Valea Jiului şi pentru judeţul Hunedoara.
Consider că este inadmisibil ca oamenii care locuiesc pe un munte de cărbune să facă frigul în case, iar cei care au generat dezastrul CEH să scape basma curată, ba chiar să fie plătiţi regeşte fără a face nimic pentru evoluţia acestui agent economic încă vital economiei Văii Jiului, judeţului Hunedoara şi întregii Românii.
Costel AVRAM,
Preşedinte PNL Petrila
Vicepreşedinte PNL Hunedoara

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii