Corespondenţă din Dover. Ultimele veşti din tabăra înotătorului petroşenean Avram Iancu

Corespondenţă din Dover. Ultimele veşti din tabăra înotătorului petroşenean Avram Iancu

Timp de citire: 3 minute
  • Câştigătorul tombolei ICE WORLD Bucureşti a ajuns la malul mării • Avram Iancu a fost masat de… „Garcea”

3Sâmbătă, 8 august, seara, timişoreanul Iulian Petruţ, câştigătorul tombolei organizate la începutul lunii iulie la Petroşani de către Avram Iancu şi managerul ICE WORLD Bucureşti, Adrian Popescu, a ajuns la Dover. După mai bine de 32 de ore parcurse cu autocarul, care au cuprins şi călătoria cu feribotul (cam de o oră şi jumătate), bănăţeanul a păşit pe pământ englez, epuizat de drum şi copleşit de emoţii.

4Petruţ a văzut marea pentru prima dată
Împreună cu Avram Iancu, l-am aşteptat pe Ionuţ în portul Dover, de unde l-am condus spre locul de cazare, Hotelul „Priory”, unde gazda Eric, patronul hotelului, i-a oferit camera rezervată. Întâlnirea cu Ionuţ a fost una emoţionantă pentru Iancu, mai ales că cei doi se cunosc, ambii având ceva în comun: pasiunea pentru ciclism. În aceste zile, pentru Avram Iancu, care şi-a propus trecerea Canalului Mânecii fără costum de neopren, orice revedere, gest, urări sau semn din partea românilor sunt bine primite, încurajările şi mesajele ridicându-i moralul, după atâta stres legat de stabilirea datei de înot şi de condiţiile meteo, lucru la care sunt supuşi, inevitabil, toţi înotătorii aflaţi pe listele de aşteptare a „tide”-urilor.

1„Mă bucur
că am reuşit să ajung aici. Este pentru prima oară când văd marea, n-am reuşit până acum să ajung să văd nici măcar litoralul românesc, dar să mai merg şi cu feribotul. Senzaţia pe mare este plăcută, de fericire, deşi, sincer, eu prefer întotdeauna muntele. Mulţumesc lui Avram Iancu şi domnului Adrian Popescu că mi-au dat şansa asta şi voi putea fi alături de bravul înotător român în acest iad de gheaţă, cum este denumit Canalul Mânecii. Baftă lui Avram şi multă putere să reuşească şi să ne bucurăm împreună atunci când va pune steagul românesc pe coasta franceză!”,  ne-a declarat cu vădită emoţie timişoreanul.

5Aşteptare, aşteptare…
Până la ora la care scriem acest material, duminică, 9 august, n-am primit încă nicio veste din partea oficialilor sau a pilotului de pe „Sea Leopard”, ambarcaţiunea care-l va însoţi pe Iancu pe Canalul Mânecii.

Conform contractului încheiat, în „tide” aceştia au obligaţia să anunţe plecarea în cursă cu minim 12 ore înainte. Aşa se face că tensiunea şi stresul pentru Iancu cresc de la oră la oră, aceasta fiind partea cea mai grea pentru orice înotător din Dover care aşteaptă unda verde a traversării. Duminică, era soare şi vânt slab. Numai că aici te poţi aştepta la orice, de la o oră la alta vremea putându-se schimba substanţial.

Mesaje de încurajare
Iancu primeşte zilnic zeci de mesaje de încurajare, ceea ce îi mai potoleşte oarecum stresul aşteptării. În aceste zile, are nevoie de susţinere. Sâmbătă, de la Londra a sosit lângă Iancu şi omul de afaceri George Beţianu care a stat câteva ceasuri în Dover, ca să-l încurajeze pe înotător. Beţianu a fost însoţit şi de unul dintre masorii naţionalei de fotbal a României, Ionescu zis Garcea. Acesta i-a făcut un masaj profesionist lui Avram Iancu. Ca o ultimă informaţie, tot ieri, duminică, a ajuns din Londra la Dover şi sponsorul oficial, Adrian Popescu, stafful lui Avram Iancu, care se va afla şi pe „Sea Leopard”, fiind astfel în totalitate reunit.
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii