Control peste cei care vând “două la leu” în piața din Vulcan

Control peste cei care vând “două la leu” în piața din Vulcan

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Miercuri dimineață, babele ișalnice care vând pătrunjel și morcovi în piața agroalimentară din Vulcan au fost emoționate ca-n tinerețe, când s-au pomenit, în fața tarabelor, că li s-au oprit câțiva domni bine.

Nu la fel

s-au simțit, însă proprietarii societăților comerciale din zonă. Le dau dreptate, din moment ce, și la controalele anterioare, chiar dacă au avut actele în regulă, tot s-au ales cu amenzi. Atunci, bunăoară, o doamnă care trăiește din vânzarea legumelor și fructelor a fost “premiată” cu zece milioane, fiindcă, la țara de proveniență a nu știu cărui fruct aflat în vânzare, a scris pe eticheta prețului “IT” în loc de “Italia”. Ca să vezi…

Miercuri dimineață,

domnii care au venit cu controlul au fost mai indulgenți cu bunicuțele din Ișalnița. Le-au recomandat să pună prețul de “Două la leu, maică!” la legăturile cu frunze de pătrunjel și de țelină și să precizeze locul din care au fost aduse. Plus că, neapărat, să precizeze dacă sunt bio. Da, maică, punem, maică, mânca-te-ar mama, i-au asigurat balele făcându-și cruce cu limba-n cerul gurii, că au scăpat neamendate.

Asta în timp

ce, în biroul administratorului pieței, administratorii de societăți comerciale, mai puțin norocoși, intrau și ieșeau, cu chipurile unora care se duc la înmormântare, cu actele cerute de controlori. Mi-a plăcut ce a zis un domn, nu-i dau numele, atunci când unul dintre tipii care i-au băgat în viteză pe piețari vorbea cu o babă, iar celălalt își nota ceva în carnețel. Vezi, mătușă, cum te controlează dacă nu furi și dumneata cu milioanele de euro? La care bătrâna a zâmbit, cât să nu-i înfurie pe cei care-i purecau prazul și usturoiul. În ce-i privește, cei vizați de vorbele acestea nu au avut, firește, nicio reacție…

Gheorghe OLTEANU

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui controlati „samsarii” legumelor și fructelor care sub protecția ANAF, a politiei, a primăriilor comercializeaza fara a emite bonuri fiscale. În aceasta zona se produce cea mai mare evaziune fiscală de miliarde de euro făra ca nimeni să ia vreo masura, iar controlorii se iau de micii producători care traiesc de azi pe mâine din putinele produse pe care le vand. Piata Centrala din Petrosani se afla la cativa metri de Politie dar nimeni nu controleaza daca se respecta legea privind comercializarea legumelor si fructelor de către agentii economici care nu emit bonuri fiscale. Sub ochii organelor de control se comercializează sute de tone de varza fară să se verifice provenienta, cantitatea mărfii etc. Din moment ce nu se elberează bon fiscal nu poate exista nici o evidenta contabila reală. Subiectul pare a fi ingropat, de atata timp, in tacere. Organele de control stiu de ce!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii