Controalele ISU continuă. La finele săptămânii au fost pe listă Deva și...

Controalele ISU continuă. La finele săptămânii au fost pe listă Deva și Căstău

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

În intervalul 13-14 noiembrie, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara au executat 6 controale de prevenire la operatori economici cu specific de comerţ, cultură sau turism din Deva şi Căstău. Controalele nu se opresc aici. Până acum s-au efectuat 33 de controale în județ, au fost constatate 85 deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, fiind aplicate 31 avertismente şi 27 amenzi contravenţionale, în cuantum de 307.000 lei, iar în cazul a patru operatori economici a fost dispusă măsura complementară de oprire a funcţionării.

În cazul unui cort de evenimente din Deva şi a unei săli de eveniment din Căstău, inspectorii de prevenire au constatat că acestea au fost puse în funcţiune fără solicitarea autorizaţiei de securitate la incendiu, obiectivele fiind sancţionate, fiecare, cu 20.000 lei.  Administratorul unei alte săli de evenimente din Căstău a fost sancţionat cu o amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei, deoarece nu a obţinut avizul de securitate la incendiu pentru extinderea spaţiului de alimentaţie publică.

S- au aplicat şi 4 avertismente deoarece construcţiile nu erau prevăzute cu instalaţie electrică pentru iluminat de siguranţă, uşile de evacuare a persoanelor din spaţiul de alimentaţie publică aveau sensul de deschidere spre interior iar coşul de evacuare a fumului, de la mijlocul de încălzire  pe combustibil solid, nu era verificat  periodic de persoane autorizate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii