Consultare online / Planurile-cadru ale învăţământului liceal

Consultare online / Planurile-cadru ale învăţământului liceal

Timp de citire: un minut

Ministerul Educației Naționale a început, din data de 6 februarie, o consultare online privind proiectele de planuri-cadru pentru învățământul liceal.

Procesul de consultare sub forma unui chestionar online vizează obținerea unui feedback relevant din partea cadrelor didactice, inspectorilor școlari și a altor categorii de specialiști interesați de proiectele de plan-cadru pentru liceu.
Pentru a colecta sugestiile, opiniile sau comentariile pe acest subiect, este recomandată parcurgerea, în prealabil, a celor 3 propuneri de plan-cadru supuse dezbaterii, precum și a profilului de formare al absolventului de liceu. Suplimentar, pe lângă răspunsurile propriu-zise, pot fi făcute, dacă este cazul, observații și propuneri în spațiile special dedicate.
Variantele supuse consultării acoperă ciclul inferior și cel superior al liceului, filiera teoretică. Acestea au fost construite pornind de la competențele așteptate de la elevi la finalul claselor a X-a și a XII-a, așa cum sunt definite de profilul absolventului.
Toate cele trei variante au urmărit eliminarea unor incoerențe/ dezechilibre existente în planurile actuale și dezvoltarea ocaziilor de învățare semnificative din perspectiva așteptărilor elevilor care au optat pentru un anumit profil/ specializare.
Principiul urmărit a fost acela de a asigura un trunchi comun (TC) până în clasa a X-a, care să permită tuturor elevilor ce vor finaliza învățământul obligatoriu deținerea la nivel funcțional a celor opt competențe-cheie.
Trunchiul comun corespunde numărului minim de ore prevăzut pentru fiecare disciplină obligatorie în parte. La numărul de ore din trunchiul comun, în construirea schemei orare proprii, școala va adăuga una sau mai multe ore pentru curriculumul la decizia şcolii.

de Alina PIPAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii