Consiliul Local Petrila, / Undă verde pentru continuarea lucrărilor

Consiliul Local Petrila, / Undă verde pentru continuarea lucrărilor

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Foarte rapid, luni dimineaţa primarul Ilie Păducel a convocat pentru orele 14:00 o şedinţă de îndată a Consiliului Local Petrila, în sala de şedinţe a primăriei.
Pe ordinea de zi n-a existat decât un singur punct: aprobarea indicatorilor tehnico-economici la proiectul ce vizează reabilitarea şi modernizarea unor străzi din oraş, cu finanţare de la bugetul local şi de la guvern (prin Ordonanţa de Guvern 28).
„Practic au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici la acest proiect într-o şedinţă anterioară, dar azi (ieri, luni – n.r.) trebuie să modificăm TVA-ul, care a scăzut de la 24% la 20% după cum se ştie. De aceea am convocat această şedinţă pentru că vrem să avem totul în regulă şi apoi când vremea va permite să ne putem apuca de treabă şi să continuăm lucrările”.
După şedinţă, aprobându-se de consilierii locali acest proiect, toată documentaţia i-a fost înmânată administratorului public Ciprian Preda, care o va depune pentru finanţare în 2016 la guvern, pe baza Ordonanţei 28.
Reamintim că proiectul prevede mai multe străzi, mai exact nouă străzi (una cu doar un tronson din ea), lucrările demarând în august 2014 cu bani alocaţi de la bugetul local, 6 miliarde de lei vechi. Primele trei străzi – Birăoni, Burdeşti şi Valea Cimpii – au fost asfaltate, deci cu bani de la bugetul local, unde încă nu s-au terminat toate lucrările (la rigole etc.), acestea finalizându-se anul acesta. Cu bani de la guvern pe această ordonanţă şi cu alţi bani de la bugetul local (pe care-i vom afla la şedinţa din 28 ianuarie, când consiliul local votează bugetul local pe anul 2016), anul acesta vor fi atacate tot pe acest proiect străzile din Colonia Cimpa, precum şi străzile Cărbunelui, Castanilor, Dacilor, Parângului şi un tronson din strada Lunca.
Valoarea de execuţie a lucrărilor estimată de proiectant este de aproximativ 2.800.000 lei pentru străzile din prima tranşă de lucrări (Birăoni, Burdeşti, Valea Cimpii şi Colonia Cimpa) şi de 2.331.000 lei, fără TVA, pentru celelalte cinci străzi (Cărbunelui, Castanilor, Dacilor, Parângului şi un tronson din Lunca), care vor intra în lucru tot în acest an.
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii