Conexiune de autostrăzi România-Ungaria aprobată de guvern

Conexiune de autostrăzi România-Ungaria aprobată de guvern

Timp de citire: un minut

În curând, accesul din judeţul Hunedoara direct pe autostradă în Ungaria va fi posibil. Pentru acest lucru, săptămâna viitoare va fi inaugurat un nou punct de frontieră.

Guvernul a aprobat ieri, printr-un Memorandum, semnarea unui acord bilateral între România şi Ungaria cu privire la înfiinţarea unui nou punct de trecere a frontierei de stat româno-ungare.

Noul punct de frontieră urmează să lege România de Ungaria prin interconectarea autostrăzilor A1 şi M43, între localităţile Nădlac (România) şi Csanadpalota (Ungaria).

Noul punct de frontieră va facilita atât traficul internaţional de persoane, cât şi traficul internaţional de mărfuri, introducând, totodată, şi o limită de greutate de 7,5 tone în privinţa traficului prin punctul de la Nădlac-Nagylak.

În prezent, între Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare este în vigoare Acordul semnat la Bucureşti, la 21 decembrie 2006, pentru aplicarea Convenţiei dintre România şi Republica Ungară privind controlul traficului rutier şi feroviar, semnată la Bucureşti la 27 aprilie 2004.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii