Condamnați pentru trafic de droguri, / Reţinuţi în Valea Jiului

Condamnați pentru trafic de droguri, / Reţinuţi în Valea Jiului

Timp de citire: 2 minute

Patru bărbaţi, condamnaţi definitiv de Tribunalul Hunedoara pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și constituire de grup infracțional organizat, au fost depistaţi de poliţişti în localitățile de domiciliu, la Petroşani şi Vulcan, în urma unor acţiuni. Aceștia au fost reținuți, apoi depuşi în Penitenciarul Deva. 

Joi, 7 martie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiu­lui  Petroşani au organizat o acţiune în cadrul căreia au pus în executare trei mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de Tribunalul Hunedoara pe numele unor bărbaţi din Petroşani.
În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat un bărbat în vârstă de 57 de ani, condamnat de instanţa de judecată, la data de 07.03.2019, la o pedeapsă de 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și constituire de grup infracțional organizat.
În cadrul aceleiaşi acţiuni, a fost depistat un tânăr de 27 de ani, condamnat de aceeaşi instanţă de judecată la o pedeapsă de 2 ani și 7 luni de închisoare cu executare, şi un tânăr de 25 de ani, condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani și 9 luni. Amândoi, condamnați tot pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și constituire de grup infracțional organizat.
Cei trei petroşeneni au fost conduși la sediul Poliției Munici­piului Petroșani, de unde au fost escortați la Penitenciarul Deva, unde îşi vor executa pedepsele privative de libertate.
Tot joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale Vulcan au depistat la  Vulcan, în urma unei acţiuni, un vulcănean de 56 de ani pe numele căruia Tribunalul Hunedoara a emis, la data de 07.03.2019, un mandat de executare a pedepsei închisorii, prin care a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc.
În baza mandatului, cel în cauză a fost depus la Penitenciarul Deva, în vederea executării pedepsei privative de libertate.
Se continuă seria acțiunilor de destructurare a grupurilor organizate de trafic de droguri. Dealerul de droguri din Petroşani, Nicolae Andrei Lăcătuş, a fost condamnat definitiv în data de 3 octombrie 2018 de Curtea de Apel Alba Iulia pentru trafic de droguri, dar și pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără să aibă permis.
Nicolae Andrei Lăcătuş a mai fost condamnat în 2012 la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor. A fost eliberat condiţionat în 2016. Acum săvârșește o pedeapsă  de aproximativ patru ani. Acesta a fost arestat preventiv în data de 19 aprilie 2018, în urma unei acțiuni a poliţiştilor de la Combaterea Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT Hunedoara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii