Concert SoNoRo Conac la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva

Concert SoNoRo Conac la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Seria de concerte de muzică de cameră SoNoRo Conac continuă joi, 10 septembrie, de la ora 19:00, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva (B-dul 1 Decembrie Nr. 39).

Programul serii cuprinde piese de Ludwig van Beethoven (Duet pentru vioară și violă și Trio de coarde în sol major, Op. 9, Nr. 1), Jean Sibelius (Trio de coarde în sol major, JS 210), George Enescu (Lăutarul pentru violă solo) și Frank Bridge (Lament pentru două viole, H.117), în interpretarea muzicienilor Vlad Stănculeasa (vioară), Răzvan Popovici (violă), Christian Naș (violă) și Valentin Răduțiu (violoncel). Concertul va fi urmat de un cocktail.

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face numai pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați: conac.sonoro.ro.

Următoarele concerte SoNoRo Conac vor avea loc până în luna octombrie, în clădiri de patrimoniu precum:

  • Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad (11 septembrie 2015)
  • Primăria Sectorului 1 Banu Manta din București (13 septembrie 2015)
  • Muzeul de Artă Timișoara – Palatul Baroc (octombrie 2015)

 

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva funcţionează în Palatul Magna Curia sau Castelul Bethlen, cea mai veche clădire monument istoric din Deva ce s-a păstrat.

Edificiul, care are un pronunțat aspect baroc, a suferit ultimele transformări ce îi dau înfățișarea de astăzi în prima jumătate a secolului al XVIII-lea. Inițial, palatul Magna Curia a fost ridicat în stil renascentist în anul 1621 de Gabriel Bethlen (de unde și denumirea „Castelul Bethlen”), pornind de la casa existentă care a fost construită în anul 1582 de către căpitanul garnizoanei cetății Deva, Francisc Geszty.

Începând cu anul 1998, clădirea a intrat într-un proces de restaurare, încheiat în anul 2006. La sfârşitul anului 2011 s-a finalizat şi reabilitarea corpului administrativ.

***

Despre SoNoRo Conac

În 2013, Asociația Sonoro a pus bazele unui nou proiect – SoNoRo Conac, care își dorește, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României. În 2014, SoNoRo Conac a desfășurat o serie de 11 concerte în clădiri de patrimoniu din toată țara, printre care Vila Dobrușa din Drăgășani, Casa Avramide din Tulcea, Conacul Bellu din Urlați, Conacul Cuza de la Ruginoasa, Conacul Hagianoff – Manasia,  Sinagoga din Bistrița, Castelul Corvinilor din Hunedoara și Conacul Hodoni de lângă Timișoara.

SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.

SoNoNo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal – BRD – Groupe Société Générale și al Ordinului Arhitecților din România.

SoNoRo este un proiect cultural aflat sub Înaltul Patronaj al Președinției României.

***

Sponsor principal: BRD – Groupe Société Générale

Parteneri principali: Ordinul Arhitecților din România, Asociația Arché

Mașina oficială oferită de: BMW

Parteneri: Illy, Avincis, Aqua Carpatica, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi, Fundația Societatea de Concerte Bistrița, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Merci Charity Boutique, Muzeul Național George Enescu „George Enescu” din București, Catedrala Romano-Catolică din Alba-Iulia, Festivalul „Dilema veche”, Viscri 125, Fundația Mihai Eminescu Trust, Casa Boema, Crama La Salina/ISSA, Marrevolution, Centrul de Promovare a Turismului Cultural ”Grof Károlyi”, Direcția de Cultură, Sport și Turism Carei Nagykaroly-Grosskarol, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad, Centrul Municipal de Cultură și Primăria Arad, Primăria Sectorului 1 București, Monumente Uitate.

Parteneri media: România liberă, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Esquire, Igloo, Zeppelin, Arhitectura, Arhitext, The Art of Living, designist.ro, HotNews.

 ***

Contact:

Oana Dobre

oana@sonoro.ro

oanavdobre@gmail.com

0730 709 482

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii