COMUNICAT DE PRESĂ – Conducerea social-democrată a Consiliului Județean șterge de...

COMUNICAT DE PRESĂ – Conducerea social-democrată a Consiliului Județean șterge de pe harta județului Hunedoara Valea Jiului și Țara Hațegului

Timp de citire: 3 minute

Social-democrații hunedoreni lucrează  cu “ușile și ferestrele închise”. Transparența în ceea ce privește cheltuirea banilor publici nu este o prioritate pentru conducerea social-democrată a Consiliului Județean Hunedoara. Mai mult decât atât, pesediștii vin în fața hunedorenilor cu o “gogoașă”, tipic campaniilor electorale. Anunță că 10 drumuri județene vor fi modernizate, dar NU AU BANII PENTRU IMPLEMENTAREA PROIECTULUI ȘI NICI NU INDICĂ SURSA DE FINANȚARE. Demagogia social-democraților, cu care se prezintă în fața hunedorenilor nu este altceva decât un discurs fără acoperire reală.

“Dacă este să discutăm strict pe ce s-a votat ieri, s-a votat doar o notă conceptuală și o temă de proiectare, adică, nimic despre sursa de finanțare care ar trebui să fie consistentă, respectiv 230 de milioane de lei. Județul Hunedoara nu are această resursă în acest moment. Deci putem să spunem că s-a votat o intenție a executivului Consiliului Județean de a moderniza cândva, undeva aceste 10 drumuri. Există o discuție cu caracter de bârfă că ar exista un PNDL 3, în viitorul apropiat, din care să fie alocați bani pentru aceste drumuri. Astăzi, în 31 august 2017 nu există sursă de finanțare pentru aceste drumuri. „Grandiosul și excepționalul proiect” anunțat după 14 luni de conducerea PSD a Consiliului Județean Hunedoara este doar un vis frumos al unor oameni care nu știu cu ce se mănâncă și cum se conduce acest consiliu județean.  O altă critică pe care vreau să o aduc acestui proiect este subsecventă. Dacă există o sursă de finanțare ar fi trebuit să știm și noi, ar fi trebuit să știe primarii din județul Hunedoara, viceprimarii, consilierii județeni, consilierii locali, pentru că 230 de milioane de lei intrați în județul Hunedoara e mai mult decât putem spera noi și ar fi trebuit să existe o întreagă dezbatere. Ar fi trebuit să existe o corelare a acestor investiții cu planurile de dezvoltare locală și regională până în 2020. Nu am văzut o corelare a acestor planuri cu ceea ce s-a propus de la CJH. Atunci putem să afirmăm că Consiliul Județean a lucrat cu ferestrele și ușile închise, într-un regim de tip central cooperatist și după modul în care au anunțat acest proiect, mie îmi seamănă cu producțiile record la hectare anunțate pe vremea comuniștilor, în care fără să se țină seama de legătura cu realitatea erau oamenii mințiți că lucrurile stau foarte bine. Așa cum sunt hunedorenii astăzi mințiți că avem 230 de milioane de lei pe care să-i cheltuim pe drumuri către diferite vestigii istorice și chestiuni de importanță economică, dar nu există banii respectivi” –  declară Adrian Nicolae David, prim-vicepreședinte PNL Hunedoara.

Județul Hunedoara înseamnă peste 7000 de km², nu doar cele 10 drumuri alese după bunul plac al conducerii social-democrate, care prioritizează investițiile după criterii doar de ei cunoscute. Grupul de consilieri județeni aparținând Partidului Național Liberal a inițiat un amendament care a fost respins fără explicații suplimentare.

“Pe lista acestor investiții nu se regăsește niciun obiectiv de la Hațeg în jos, care să lase câțiva bani în Valea Jiului. Zero investiții în Valea Jiului, zero bani de la Consiliul Județean aici. O altă critică pe care o am este tot legată de modul în care s-a decis care obiective să fie modernizate și întreb. De ce drumuri și nu școli, de ce drumuri și nu grădinițe, de ce drumuri și nu hale industriale? Cum s-a luat această decizie? Care au fost criteriile obiective care au stat la baza deciziei? Unde este regulamentul? Dacă nu s-a făcut o dezbatere serioasă în sensul distribuiției acestor bani, putem să o criticăm și putem să arătăm cu degetul către cei care conduc cu ușile și ferestrele închise, Consiliul Județean Hunedoara, astăzi. Noi, grupul PNL, am făcut un amendament în Consiliul Județean care s-a respins și care privește completarea acestei liste de drumuri cu încă cinci. Concluzia este că Consiliul Județean Hunedoara lucrează samavolnic, autocratic și cu o politică total netransparentă și, mai nou mincinoasă, încercând să arunce praf în ochii noștri” – declară Adrian Nicolae David, prim-vicepreședinte PNL Hunedoara.

Echipa social-democrată care guvernează județul, după bunul plac și după interesele politice, nu face altceva decât să își bată joc de voturile hunedorenilor.

Președinte PNL Hunedoara,
Lucian Heiuș

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii