Comic, nu? / Cornea şi Butulescu îl apăra pe Prinţul Paul

Comic, nu? / Cornea şi Butulescu îl apăra pe Prinţul Paul

Timp de citire: 2 minute
Ultima şedinţă ordinară de Consiliu Local Petroşani a anului 2015 s-a dorit a fi una la care să participe şi cei 19 elevi din Consiliul Consultativ al Elevilor din cele patru licee petroşenene. Aşa s-a şi întâmplat, debutul şedinţei, după intonarea Imnului de Stat aparţinând tinerilor.
După ce primarul Tiberiu Iacob-Ridzi i-a felicitat pentru accederea în acest for după alegerile ce au avut loc şi după ce le-a cerut să vină cu idei bune, constructive pentru comunitate şi localitate, tinerii au ţinut la rândul lor să prezinte câteva promisiuni, prin preşedintele ales, că vor face tot ceea ce le stă în putinţă pentru a veni cu proiecte serioase şi bine argumentate pentru consiliul local şi Executiv, dar şi să înmâneze felicitări realizate de ei pentru consilierii locali şi primar. Apoi, celebra colindă „Domn, domn, să-nălţăm!” s-a auzit în sala de şedinţe, cântată din vocile celor 17 elevi prezenţi (doi au absentat, ca şi un consilier local).
După aceste momente, tinerii au cerut permisiunea să se retragă, nu înainte de a asista cuminţi la vreo patru proiecte de pe ordinea de zi. Preşedintele de şedinţă, Petru Drăgoescu, a continuat apoi ordinea de zi, până la epuizarea celor 16 puncte care vizau proiecte de hotărâri, toate trecând aproape în unanimitate la vot, cu câteva mici excepţii (vreo două-trei proiecte), unde au existat poate una-două abţineri şi vreo două-trei amendamente.
La punctul „diverse”, consilierul Costel Postolache a cerut retragerea titlului de „Cetăţean de Onoare” „acestui aşa-numit Prinţul Paul al României, după problemele cu justiţia care le are”, fapt fără precedent pentru municipiul Petroşani. La această cerere, consilierul Claudiu Cornea, dar şi alţii – consilierul Butulescu de exemplu – au susţinut că măsura aceasta ar fi prea devreme dacă s-ar lua, Cornea susţinând că trebuie un Regulament votat înainte. După ce din sală s-a spus că există deja un regulament legat de acest titlu onorific, unde se spune şi condiţiile în care se poate retrage, tot consilierul Cornea a replicat: din moment ce în regulament e prevăzut că doar în cazul condamnării penale se poate retrage acest titlu, eu am uitat de acest regulament, atunci încă nu putem deoarece în acest caz nu există o condamnare penală. Cum şi Valeriu Butulescu l-a dat exemplu pe Ceauşescu, căruia titlurile primite din Occident i-au fost retrase foarte târziu, undeva prin 1989 marea lor majoritate, când dictatura acestuia îi adusese la disperare şi la sapă de lemn pe români, subiectul a rămas ca-n tren.
Despre cum ajută un proiect devenit hotărâre salvamontiştii, despre proiectul la care s-a discutat cel mai mult, legat de parcarea de lângă piaţa mare şi despre alte câteva proiecte interesante şi de interes mai larg, veţi putea citi în numărul următor al Ziarului Văii Jiului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii