Colegul nostru, pescar de frunte / „Noi promovăm pescuitul prinde și eliberează”

Colegul nostru, pescar de frunte / „Noi promovăm pescuitul prinde și eliberează”

Timp de citire: 3 minute

Bogdan Sovago este sportiv cu acte în regulă. A ocupat locul I la un concurs de pescuit la muscă, în calitate de membru al clubului Huniazii Fly Fishing Club.
În zilele de 8 și 9 iunie s-a desfășurat Open Cerna, etapă din calendarul competițional al pescuitului la muscă. Concursul a reunit 22 de concurenți care au pescuit pe Râul Mare și râul Cerna, ultimul numit și Cerna Hunedoreană sau Cerna Ardeleană. Cu toate că inițial cele șase manșe erau programate să se desfășoare pe Cerna, apa crescută și tulbure a făcut ca numai duminică să se pescuiască pe nou-introdusul râu din campionat, manșele de sâmbătă ținându-se pe Râul Mare, apă de rezervă la acest concurs, date fiind precipitațiile din ultima perioadă și nivelul foarte ridicat al debitului. Despre prima ediție ne-a vorbit Răzvan Cimponer, care ne-a oferit detalii de la concurs și ne-a vorbit despre planurile din acest an ale celor de la Huniazii Fly Fishing Club Sportiv.
„În ședința pe care am avut-o în ianuarie s-a propus pentru acest week-end alt râu, care era consacrat, este vorba de Iad, dar organizatorul a anunțat ulterior că nu poate să-l facă, și atunci am venit cu propunerea să introducem un râu nou anul acesta, așa cum va fi și Rebra… Așa am ajuns la Cerna, când am făcut propunerea toată lumea a primit-o cu brațele deschise, poate că unii s-au gândit la Cerna din Caraș Severin, însă era vorba de Cerna Hunedoreană. Noi ne-am gândit la acest râu pentru că în ultimii doi ani pe zona din amonte a Cernei pescuitul a fost oprit conform ordinului ANPA, doar de anul acesta se poate pescui. E un râu puțin cunoscut, nici localnicii nu-l frecventează foarte des și, din ceea ce știam, este un râu cu pește, un râu bun. Așa am ajuns să organizăm Open Cerna”.
Pe Cerna nu s-au prins foarte mulți pești, 26 de pești în două manșe… „Vorbim totuși de o apă murdară. Au fost diferite specii de pești, s-au prins lipani în majoritatea cazurilor, dar și păstrăvi și cleni… toți peștii peste 16 cm erau punctabili pentru că știam de la un localnic că din lacul Cinciș au urcat în amonte și roșioară și biban, însă aceste două specii nu s-au prins. E de remarcat faptul că peștii prinși duminică pe Cerna au avut dimensiuni mari, lipani de 25-28 cm, pești foarte frumoși. E o apă care promite mult”, a mai spus Răzvan Cimponer.
Pe Râul Mare s-au prins 158 de pești în patru manșe, la 22 de concurenți, ceea ce este destul de puțin. Anul trecut s-au prins în jur de 170 de pești în 6 manșe, de către 16 concurenți.
Clasamentul a fost o surpriză foarte mare pentru toată lumea. Locul I a fost câștigat de un membru al clubului, Huniazii Fly Fishing Club Sportiv, Bogdan Sovago din Petroșani, el fiind la cea de-a doua participare la un concurs. Anul trecut colegul nostru a debutat în concursul de pe Râul Mare. „Anul acesta Bogdan a câștigat concursul și îl felicit pentru rezultat, este o performanță mare, a muncit mult și ne-am bucurat mult pentru el”, a spus Răzvan Cimponer.
„A fost al doilea concurs pentru mine. Pescuitul la muscă este un sport destul de costisitor, care are din ce în ce mai mulți adepți. Noi încercăm să promovăm partea frumoasă a pescuitului prinde și eliberează (catch and realease). E un sport prin care eu unul mă recreez și petrec foarte mult timp în natură alături de familie”, ne-a destăinuit colegul nostru, Bogdan Sovago.

http://www.pescuitlamusca.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii