Clarificarea aspectelor legale cu privire la modalitatea în care se pot amplasa...

Clarificarea aspectelor legale cu privire la modalitatea în care se pot amplasa bannere pe teritoriul Unităţilor Administrativ Teritoriale

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

În cursul săptămânii trecute, PSD a depus la Registratura Primăriei Municipiului Petroșani o cerere cu privire la amplasarea a 8 bannere în 8 locații, pe teritoriul Unității Administrativ Teritoriale a Municipiului Petroșani.
Pentru clarificarea modalității în care se aprobă o astfel de cerere, fac următoarele precizări:
–    După înregistrarea unei solicitări la Registratura Primăriei Municipiului Petroșani, aceasta este redirecționată către mapa primarului sau a șefului de departament din cadrul Direcțiilor Primăriei Municipiului Petroșani, în funcție de natura solicitării.
–    Orice cerere primește o rezoluție, fiind la rândul ei redirecționată către persoanele responsabile să o soluționeze.
–    În cazul nostru, cererea PSD de amplasare a unor bannere în Petroșani a fost trimisă de la Registratură către mapa secretarului general al primăriei care a pus o rezoluție, redirecționând-o către Biroul de Urbanism.  Cererea a fost supusă analizei sub aspectul identificării locațiilor solicitate și a disponibilității lor, ținând cont de faptul că anterior au mai fost depuse și alte solicitări în acest sens.
–    În această dimineață am primit rezoluție cu privire la faptul că din cele 8 locuri solicitate 5 sunt disponibile și le-am aprobat, solicitând totodată în scris celor de la PSD să identifice alte 3 locații.

În concluzie, cu privire la această cerere fac precizarea că am răspuns în 5 zile lucrătoare, din cele 30 de zile pe care le aveam la dispoziție, conform legii. Am soluționat această cerere cu celeritate, așa cum procedez cu orice cerere depusă de fiecare cetățean din municipiul nostru, însă trebuie parcurși toți pașii procedurali prevăzuți de lege.
Având în vedere acuzațiile din spațiul public din ultimele zile, doresc să fac și următoarele precizări:
–    În cursul zilei de luni, 12 octombrie, senatorul Cristian Resmeriță m-a abordat personal, încercând să mă determine să semnez pe loc cererea PSD de amplasare a bannerelor, în lipsa unui răspuns de la departamentul de specialitate, cu nerespectarea prevederilor legale în acest sens, lucru pe care bineînțeles că l-am refuzat. În aceeași zi am fost acuzat tot de senatorul Cristian Resmeriță că refuz acordarea autorizației cu privire la amplasarea bannerelor, deși vorbeam despre o cerere depusă doar cu câteva zile în urmă, aflată pe circuitul de avizare. Tot în aceeași zi, deși PSD nu avea aprobare pentru amplasarea bannerelor, deci nu respecta prevederile legale, personal dl. senator s-a asigurat că bannerele sunt amplasate în locațiile pentru care încă nu aveau aprobarea legală.
–    În cursul zilei de marți, 13 octombrie, când, prin referatul întocmit de Serviciul Urbanism, mi s-a adus la cunoștință că bannerele au fost amplasate cu încălcarea legii, am emis dispoziția privind înlăturarea lor de pe domeniul public, conform prevederilor legale.
Niciodată nu voi face rabat de la respectarea legii, indiferent cine este persoana în cauză. Cu atât mai mult consider că noi, oamenii politici, trebuie să fim un exemplu în fața celor pe care îi reprezentăm. Nu putem să avem pretenții să fim privilegiați în ceea ce privește respectarea legii.

Tiberiu Iacob – Ridzi.
Primar municipiul Petroșani

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii