Cei mai mulți pensionari hunedoreni se vor trata la Geoagiu Băi

Cei mai mulți pensionari hunedoreni se vor trata la Geoagiu Băi

????????????????????????????????????

Timp de citire: 2 minute

Casa Județeană de Pensii Hunedoara, precum toate casele județene, a început cu data de 9 martie distribuirea biletelor pentru tratament pentru pensionari. Oferta a vizat 7 stațiuni, dar, atenție!, cel mai mare număr de bilete de tratament au vizat stațiunea Geoagiu Băi. N-o spunem cu reproș, doar constatăm, ținând cont că cererea an de an e mare pentru stațiunile de pe Valea Oltului, Băile Felix, stațiunile din Harghita și Covasna  sau stațiunile de pe Litoral. 

92 de bilete pentru hunedoreni – în prima serie din cele 18

Pensionarii din Valea Jiului ca și cei hunedoreni pot să se înscrie într-una din cele 18 serii organizate pe parcursul anului, prima începând deja la data amintită la început.

Din ceea ce ne-a informat Casa Județeană de Pensii Hunedoara, prima serie are pusă la bătaie un număr de 92 de bilete în stațiunile de tratament pe care le deține Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă. Pentru această serie, pensionarilor hunedoreni le-au fost repartizate 60 de bilete pentru stațiunea hunedoreană Geoagiu din nordul județului, alte 10 pentru stațiunea din Banat, Buziaș, 8 bilete pentru stațiunea orădeană 1 Mai, 6 bilete pentru stațiunea arădeană Moneasa, 4 bilete pentru stațiunea mehedințeană Bala și câte două bilete pentru stațiunile Covasna din județul cu același nume și Olănești, județul Vâlcea.

Prețul integral al biletelor în fiecare stațiune amintită este de 2.652 lei, în timp ce pentru Buziaș prețul este cu ceva mai mic, de 2.524 lei. Durata unui bilet de tratament simplu este de 16 zile, în timp ce durata unui tratament balnear este de 12 zile.

Ca de fiecare dată, cei de la Casa Județeană de Pensii recomandă pensionarilor ca înainte să-și aleagă vreo preferință pentru o stațiune sau alta, să se consulte cu medicul de familie și să opteze în funcție de recomandarea acestuia.

Geoagiu Băi – o stațiune hunedoreană din nordul județului de tradiție

Și dacă tot vorbim de Geaogiu Băi, o stațiune hunedoreană cunoscută unde au fost repartizate acum cele mai multe bilete de tratament pentru pensionari și unde probabil tot așa va fi pe tot parcursul anului, în condițiile în care nu e nici foarte departe de casă, dacă vorbim de pensionarii noștri din cele șase localități ale Văii Jiului, iată pentru cei interesați câteva informații rapide și sperăm utile legate de tratamente și indicații terapeutice pentru această stațiune.

În primul rând, trebuie știut pentru cine nu a fost încă acolo, că Geaogiu Băi conține ape termale, mezotermale, bicarbonate, calcice și magneziene, cu urme de fier și hidrogen sulfurat, dar și carbogazoase.

Indicațiile terapeutice, conform specialiștilor medicali, ar fi următoarele: afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, artroze, poliartroze); afecțiuni reumatismale abarticulare, afecțiuni postraumatice (stări după operații pe articulații, după fracturi, entorse, luxații), afecțiuni ginecologice, afecțiuni neurologice periferice, boli de nutriție și metabolice; afecțiuni dermatologice, hepatită, colicistită cronică, nevroze, anemii, surmenaj și alte boli ale sistemului nervos (datorită brizei montane și a aerului curat).

Tratamentele disponibile în stațiune cuprind băi cu ape minerale în căzi sau în bazin, băi galvanice, împachetări cu nămol și parafină, duș subacval parțial și integral, electroterapie (ultrasunet, unde scurte, curenți Tens etc.), solux, masaje, aerosoli, laserterapie.

Deci, iată câteva argument pentru pensionarii – și nu numai – interesați să se trateze și să-și petreacă și o vacanță binemeritată, ca să aleagă cunoscuta stațiune hunedoreană.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii