Ce cred oamenii despre o lucrare din Vulcan: Lucrare era necesară, dar...

Ce cred oamenii despre o lucrare din Vulcan: Lucrare era necesară, dar proiectul e de toată praştia!

Timp de citire: 2 minute
În urmă cu câteva zile, cineva m-a sunat de pe număr privat. De obicei nu răspund la apeluri telefonice anonime, dar de data asta nu ştiu ce mi-a venit. Omul, un vulcănean de-al meu, s-a prezentat de unde e, mi-a zis ce voia să-mi spună şi, totodată, mi-a explicat din ce cauză îşi ascunde identitatea.
Lucrarea care l-a
pus pe gânduri pe respectivul este cea care se execută în prezent pe aleea de peste drum de Şcoala Gimnazială nr.5. Cea care dă în parcarea aflată în partea nordică a laturii blocului D3 de pe Bulevardul Mihai Viteazul.
„Oare nu se face cumva ilegal? Oare, cine o plăteşte?”, a întrebat el  bănuitor după ce mi-a înşirat ce a avut de spus.
Nu. 
Lucrarea de acolo este executată în condiţii perfect legale. Este prinsă într-un proiect al primărei vulcănene, are finanţarea necesară, iar firma care o amenajează a câştigat la licitaţie lucrarea. Singura chestiune în care le dau perfectă dreptate locatarilor blocurilor şi ai casei de pe alee este modul aiuristic în care s-a făcut proiectul lucrării. După câte am văzut la străzile din Cocoşvar, chestiunea asta nu mă mai miră. Sunt sigur, peste 90 la sută, că, nici în acest caz, proiectatul lucrării nu a dat o clipă pe aleea respectivă din Vulcan. La fel ca şi în cazul celor şase  străzi din vechiul cartier vulcănean, şi pe asta a vizionat-o pe Google Earth.
Ceea ce nu înţeleg oamenii
nici să-i calci cu maşina este de ce a fost nevoie să se facă trotuare pe ambele părţi ale aleii şi, în acest fel, să îngusteze carosabilul? Înainte, două autoturisme puteau trece lejer unul pe lângă celălalt. Acum, nici vorbă (vezi poza). În plus, proprietara imobilului cu nr.66 este sigură că toată apa de ploaie, în loc să meargă la canalizare, îi va ajunge la fundaţia casei.
„De ce a trebuit trotuar şi pe partea asta (cu casa – n.a.)?”, se întreabă doamna respectivă, convinsă că proiectul a fost făcut fără să se ţină seama de realitatea de pe teren.
Singurul care, 
mi-am dat seama întrebându-l, este mulţumit de ceea ce se lucrează acolo este Gheorghe Ile. Sigur pe el, Ile nu crede că, acum, pe aleea aceea nu pot trece două maşini una pe lângă alta. Cred că nu a încercat el însuşi să se convingă, ci, mai degrabă, că a pus botul la spusele liniştitoare ale vreunui linguşitor dintr-unul din aparatele sale de primar. Să-şi ia gipanul şi să încerce. Dar, la o adică, să nu încalece trotuarul cu el!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii