Ce bani mai pun la ciorapi jucătorii din Vale?!

Ce bani mai pun la ciorapi jucătorii din Vale?!

Timp de citire: 2 minute

Cu siguranță banii pe care fotbaliștii îi pun la ciorapi vin de la instituțiile unde sunt angajați, mai puțin de la fotbalul din ligile inferioare, unde amenzile sunt mai numeroase decât salariile.

Cu toții știm că în fotbalul mic, cel din liga a patra, unde nivelul este unul pentru amatori, banii sunt cu țârâita pentru că, aici, pasiunea este mai presus de orice, spun unii. Echipele susținute de primării se bucură de o atenție mai deosebită atunci când vine vorba de bugetul pentru fotbal. Fotbaliștii din Vale care par să nu aibă niciun fel de grijă financiară sunt cei de la Minerul Uricani, echipa este cu banii la zi, mai puțin cu rezultatele unde a lăsat de dorit, dar președintele Vasile Scurtu promite o revenire spectaculoasă din retur. Aici jucătorii iau undeva la 600 de lei de căciulă, dar banii vin de la locurile de muncă, în echipă fiind mineri și ingineri.

Chiar dacă au fost unele restanțe la Petrila, totuși nici campioana de toamnă nu suferă la acest capitol, 400-500 de lei este suma de bani care ajunge în posesia unui jucător. Să nu uităm faptul că majoritatea jucătorilor din acest eșalon sunt angajați cu carte de muncă la diferite firme, instituții.

În continuare săracii Văii sunt cei de la Jiul. Sunt singurii care nu au salarii, dar echipa beneficiază de la Primăria Petroșani de plata deplasărilor și de baremul pentru arbitraj. În restul timpului joacă pe o prăjitură, pizza, sau pe câte un premiu venit din buzunarul antrenorilor. Hercules Lupeni, echipă privată, este și ea la zi cu obligațiile față de jucători. 120 de lei este prima pentru victorie plus o masă caldă după fiecare meci. Să nu mai spunem că Lupeniul este singura echipă care își plătește jucătorii și pe timpul pauzei când doar se antrenează la stadion. 10 lei antrenamentul.

Universitatea Petroșani pare să calce pe urmele jucătorilor de la Jiul. Gurile rele spun că de când a plecat Marius Cucăilă totul este în cădere liberă. El era cel care îi premia pe jucători din propriul buzunar. La Universitatea nu se joacă pe prime, în schimb jucătorilor li se asigură calitatea de student cu acte în regulă la Universitate, e și acesta un câștig.

Acestea fiind câștigurile fotbaliștilor de pe la noi este evident de ce tot mai mulți preferă să se lase și să ia drumul străinătății la muncă. Pentru că în liga patra avem și jucători sezonieri, două luni pe la echipă, trei luni pe la munca de dincolo. Și în ciuda acestor neajunsuri trebuie să recunoaștem faptul că fotbalului mic nu-i lipsesc sarea și piperul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii