Ce au mai mâncat pe strada Căprioarei din Vulcan câinii de la...

Ce au mai mâncat pe strada Căprioarei din Vulcan câinii de la groapa de gunoi: / Raţe la felul întâi şi berbeci la cel de-al doilea

Timp de citire: 2 minute
Lucru dovedit. Câinii de la fosta groapă de gunoi a Vulcanului au o atracţie deosebită pentru gospodăria lui Dănuţ Blaga de pe strada Căprioarei. Dacă, în noaptea de miercuri spre joi, patrupedele l-au uşurat de două­zeci şi una de înaripate grase, numai bune de pus pe varză, în dimineaţa zilei de sâmbătă, 15 octombrie, omul a numărat leşurile sfâşiate a unsprezece berbeci şi al unui ţap.
Nu ştiu câţi cunosc asta, 
dar Dănuţ Blaga este unul dintre cei mai cunoscuţi crescători de ovine din judeţul Hunedoara. Berbecii decedaţi erau din rasa ţurcană „Breaza de Valea Jiului”, foarte buni de prăsilă. O marcă înregistrată, aşadar, şi numai crescătorul ştie cât timp şi câtă cheltuială i-au luat, ca să o obţină. Vineri dimineaţa a fost la târgul de animale din Pui, care se desfăşoară, anual, de Sfânta Parascheva. Acolo a vândut, ca pe apă, cum s-ar spune, cinci berbeci din aceştia pe care a luat sume frumuşele de bani. În treacăt fie spus, un berbec de-al lui Blaga ajunge şi la şase mii de lei. Pe unul dintre cei sfâşiaţi de câini urma să i-l cumpere, sâmbătă, un craiovean.
La vederea dezastrului,
Dănuţ Blaga, şi-a pus o mână pe cap, iar cu cealaltă şi-a luat telefonul din buzunar şi a format „112”. După cum l-a povă­ţuit avocata lui. Poliţiştii au venit, au constatat adevărul din spusele sale şi au încheiat procesul-verbal de rigoare. În aceeaşi dimineaţă, păgubitul l-a sunat şi pe Gheorghe Ile. Primarul – şi el proprietar de oi, capre şi bovine – şi-a dat seama de gravitatea întâmplării. Şi, fiindcă, anterior, când cu raţele ucise de câinii aciuiţi pe domeniul public, Blaga a zis că va cere despăgubiri primăriei, Ile l-a chemat la discuţii. Iniţial, primarul i-ar fi zis că îl trimite el pe tehnicianul veterinar al primărie, pentru ca acesta să constate situaţia de la faţa locului. Numai că, ulterior, veterinarul nu a mai venit pe strada Căprioarei. Amănuntul acesta i-a dat de bănuit lui Blaga.
El va ajunge, totuşi,
astăzi la primar. Şi-a făcut deja socoteala, ca să-i spună acestuia cât pretinde ca despăgubiri. Dacă Ile o să dea din colţ în colţ, Dănuţ Blaga a zis că ştie el ce-o să facă. Va da în judecată Primăria Vulcan. Se va judeca şi, după un an sau mai mulţi de umblat prin judecăţi, o să aibă şi el pretenţii financiare mai mari. Aşa că ar fi bine ca Gheorghe Ile să nu încerce să-l aburească sau să-l tragă-n piept pe moldovean. Mai ales că cei doi, ca foşti buni prieteni şi parteneri de afaceri, se ştiu ca şi caii breji unul pe altul. În plus, mă gândesc că Ile ar trebui să-l înţeleagă pe Blaga. Ferma lui de pe drumul spre Pasul Vâlcan nu-i cine ştie ce de departe de dealul pe care era amplasata groapa de gunoi. La o adică, mânaţi de jocurile foamei, câinii ar putea oricând să se orienteze într-acolo.
Gheorghe OLTEANU
Ce au mai mâncat pe strada Căprioarei din Vulcan câinii de la groapa de gunoi – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii