Cazul „Colectiv” / De ce nu a fost cerut ajutorul Comisiei Europene...

Cazul „Colectiv” / De ce nu a fost cerut ajutorul Comisiei Europene la timp

DISTRIBUIȚI
BUDG committee meeting

Timp de citire: un minut

Eurodeputatul hunedorean Siegfried Mureşan a trimis scrisori către ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, în care solicită celor doi oficiali să informeze în mod transparent opinia publică în privinţa stării reale a victimelor incendiului din Clubul „Colectiv”, precum şi a capacităţilor de acţiune ale autorităţilor române în vederea asigurării celui mai bun tratament pentru cei răniţi.

În scrisorile trimise, europarlamentarului hunedorean spune: „Vă solicit totodată să argumentaţi decizia sau, mai degrabă, indecizia de a adresa Comisiei Europene până în data de 5 noiembrie o cerere de transfer în alte state membre a pacienţilor care nu pot fi trataţi în România. Consider că această cerere a fost făcută cu întârziere şi că s-ar fi impus în acest caz încă din prima zi fiindcă orice asistenţă suplimentară ar fi fost binevenită. Aşadar, pe fondul unei acţiuni întârziate şi a unei comunicări deficitare şi netransparente privind acţiunile dumneavoastră de până acum, vă solicit să informaţi zilnic asupra stării răniţilor şi să prezentaţi public planul concret de acţiuni al grupului de intervenţie care va gestiona cea de-a doua etapă a îngrijirii răniţilor internaţi în spitalele din România. Furnizarea celui mai bun tratament pentru victime trebuie să fie prioritară pentru dumneavoastră şi de aceea vă solicit, domnule ministru, să vă exercitaţi atribuţiile cu maximă responsabilitate şi să asiguraţi cu celeritate tratamentul adecvat în cazul persoanelor rănite”.

Mihaela PETROŞAN

 

Păcat că se politizează şi această dramă. De ce nu a sărit ca… ars dl. Siegfried Mureşan chiar în primele zile? De ce nu a propus el această soluţie? În afară de această scrisoare ţâfnoasă, ce a făcut concret dl. Mureşan pentru victimele tragicului accident „colectiv”? (ZVJ)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii