Castelul Corvinilor şi-a deschis larg porţile vizitatorilor

Castelul Corvinilor şi-a deschis larg porţile vizitatorilor

Castelul Huniazilor / Corvinilor / Corvinestilor

Timp de citire: un minut

Pentru că în municipiul de pe Cerna se pregătesc cu mare fast evenimentele dedicate „Zilei municipiului Hunedoara” şi la Castelul Corvinilor a fost sărbătoare. Miercuri, spre exemplu, turiştii au avut liber la vizitat monumentul istoric. Şi deşi temperaturile din termometre atingeau uşor pragul de 40 de grade, tinerii curioşi din fire au pătruns în castel, din dorinţa de a-şi reîmprospăta memoria cu date istorice despre una dintre cele mai importante atracţii turistice ale judeţului nostru. Mulţi dintre cei prezenţi acolo au profitat din plin de răcoarea creată de zidurile reci ale castelului, drept pentru care au vizitat chiar şi cea mai ascunsă încăpere a monumentului.

E prima oară când vin, este foarte frumos, am să le recomand colegilor când au ocazia să vină să viziteze pentru că este foarte frumos. Din Bucureşti venim şi nu am ştiut că e gratuit, noi chiar ne pregăteam să plătim intrarea”, a spus o turistă.

„Este pentru prima dată, este foarte frumos, sunt impresionată de arhitectură şi de tot ce e aici. Din Suceava am ajuns la Hunedoara să vizităm castelul”.

„Ziua porţilor deschise” la Castelul Corvinilor face parte din seria manifestărilor prin care sunt marcate, toată săptămâna aceasta, „Zilele Hunedoarei”. Programul de vizitare este cel obişnuit: de la ora 09:00 la 20:30, ultima intrare fiind permisă la ora 19:45.

Andreea PATRICHE

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii