Carpatcement  a cerut din nou sfatul comunității, la Chișcădaga

Carpatcement  a cerut din nou sfatul comunității, la Chișcădaga

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Carpatcement a organizat miercuri, 21 octombrie, la Fabrica de ciment Chișcădaga, ultimele două întâlniri din acest an cu reprezentanții comunităților din județ. Cu scopul de a afla problemele și oportunitățile din aceste comunități, lideri de opinie din Șoimuș, Băița și de la nivel județean s-au reunit în cadrul celor două proiecte deja consacrate ale companiei, Sfatul Jurnaliștilor și Sfatul Bătrânilor.

Schimb de opinii între media și conducerea fabricii. Prima întâlnire, cu mass-media, a avut ca scop consultarea jurnaliștilor, care știu prin natura meseriei lor detalii care uneori scapă autorităților sau agenților economici. În același timp, reprezentanții fabricii au prezentat jurnaliștilor, cu exemple, viziunea Carpatcement cu privire la comunitatea locală și modul cum își propune fabrica să contribuie la bunăstarea comunității în care își desfășoară activitatea, folosind în acest scop cele 17 Obiective pentru Dezvoltare Sustenabilă ale Organizației Națiunilor Unite.

Cea de-a doua întâlnire, organizată după-amiază, i-a adus la aceeași masă cu reprezentanții Carpatcement pe reprezentanții instituțiilor locale și județene cu atribuții în domeniul de activitate al fabricii sau în domenii conexe activității acesteia, cum ar fi Prefectura Hunedoara, Consiliul Județean Hunedoara, AJOFM Hunedoara, Inspectoratul Școlar Hunedoara, Camera de Comerț și Industrie Hunedoara, Școala Gimnazială Șoimuș și Școala Gimnazială Băița.

”Deși prioritățile și problemele sistemice ale comunității au rămas aceleași, respectiv educația și lipsa locurilor de muncă, participanții au ridicat și probleme punctuale. Așa cum au subliniat și reprezentanții companiei, Carpatcement face tot posibilul pentru a contribui la ameliorarea problemelor sistemice prin proiecte precum <Acces la Educație>, <Tinerii Gardieni ai Mediului> sau <Ucenicii Carpatcement>, dar și pentru a rezolva unele punctuale, cum a fost cazul ajutorului acordat pentru renovarea grupurilor sanitare de la Școala din Băița și pentru reparațiile necesare la căminele Culturale de pe raza comunei. Compania a arătat prin reprezentanții săi că sprijinul pentru comunitate se va face simțit și de acum înainte”, se precizează într-un comunicat Carpatcement.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii