Caravana „Salvital” Hunedoara s-a aflat miercuri la Lupeni

Caravana „Salvital” Hunedoara s-a aflat miercuri la Lupeni

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

• Joi – va fi prezentă la Petroșani la școala din Colonie

 

După ce în mai și iulie a fost în Uricani și Vulcan, iar în octombrie la Petrila și în Comuna Baru de lângă noi, Caravana „Salvital” Hunedoara s-a reîntors, miercuri, 10 noiembrie în Valea Jiului. A poposit în vestul Văii Jiului la Lupeni, după ce cu o zi înainte se afla în nordul județului în municipiul Orăștie.

 

Joi, 11 noiembrie, caravana va poposi în estul Văii Jiului la Petroșani, începând cu ora 10,00, la școala gimnazială din Colonia Petroșani, după care, vineri, 12 noiembrie, caravana este așteptată tocmai la Peștișu Mic.

Revenind la acțiunea de miercuri de la Lupeni, punctul de oprire al celor din „Salvital” Hunedoara a fost zona „Nivelt”, la Clubul Pensionarilor din localitate, situat vizavi de B.V.R.. Acțiunea a avut ca scop evaluarea stării de sănătate a populației prin telemedicină și teleconsultații, în cadrul unui proiect susținut de Consiliul Județean Hunedoara, cu sprijinul primăriilor, în cazul de față cu sprijinul Primăriei municipiului Lupeni.

Cei care au dorit să participe la acțiunea medicală, au primit, în mod gratuit următoarele consultații – și la fel se va întâmpla joi și la Petroșani: măsurarea glicemiei, măsurarea temperaturii corporale, măsurarea tensiunii arteriale, efectuare spirometrie pentru identificarea problemelor pulmonare, efectuare electrocardiogramă EKG pentru identificarea problemelor cardio și nu în ultimul rând, efectuare INR – probă de sânge pentru persoanele care au tratament cu anticoagulante.

Caravana a fost așteptată la Lupeni de un număr de zeci de persoane, printre care și primarul Lucian Resmeriță. Oamenii au stat cuminți și și-au așteptat rândul pentru consult, fiind foarte mulțumiți că au putut astfel să-și verifice, gratuit, starea de sănătate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii