Cantina de ajutor social de la Petrila / La datorie, zi de...

Cantina de ajutor social de la Petrila / La datorie, zi de zi

Timp de citire: 2 minute
Primăria Petrila a făcut public regulamentul  de funcționare a cantinei din cadrul Serviciului Public Local de Asistență Socială Petrila.
Programul stabileşte cum funcționează serviciul şi cine poate beneficia de el. De asemenea, stabileşte şi metodologia de acordare a hranei la Cantina de ajutor social.
Cantina este înfiinţată, organizată şi funcţionează ca serviciu cu program de lucru zilnic pentru asistaţii sociali între orele 9:30-13:00 de luni până vineri. Hrana se distribuie asistaţilor sociali o dată pe zi, în intervalul orar prevăzut, de luni până vineri. Cantina de ajutor social este conform standardelor, cu  următoarele dotări: o bucătărie; o sală de mese; o magazie pentru depozitarea alimentelor; o  încăpere pentru înmagazinarea şi curăţarea legumelor şi fructelor; o încăpere pentru spălare veselă, un  grup sanitar pentru personalul angajat;  un vestiar pentru personalul angajat; o  încăpere cu destinaţie de spălător haine; o baie pentru beneficiari şi 3 birouri pentru asistenţii sociali şi administrator, alături de un birou contabilitate.
Pot beneficia de serviciile cantinelor de ajutor social, conform legii, următoarele categorii de persoane: copiii în vârstă de până la 18 ani, aflaţi în întreţinerea acelor familii al căror venit net mediu lunar pe o persoană în întreţinere este sub nivelul venitului net lunar, tinerii care urmează cursuri de zi la instituţiile de învăţământ ce funcţionează în condiţiile legii, persoanele care beneficiază de ajutor social sau de alte ajutoare băneşti acordate in condiţiile legii; pensiona­rii. Sunt primite şi persoanele care au împlinit vârsta de pensionare, aflate într-una dintre următoarele situații: sunt izolate social, nu au susținători legali, sunt lipsite de venituri; invalizii şi bolnavii cronici; orice persoană care, temporar, nu realizează venituri. Toate aceste persoane trebuie să depună acte doveditoare la primărie pentru a beneficia de serviciile cantinei.
Beneficiarii se pot baza pe serviciile cantinelor de ajutor social pe o perioadă de cel mult 90 de zile pe an. Cantina de ajutor social are capacitatea şi poate acorda un număr de 100 de raţii de hrană zilnic. Suma alocată pentru fiecare persoană beneficiară este de 12 lei/ zi, stabilită prin hotărâre de guvern.
Sonia LIBERESCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii