Candidaturile PNL Hunedoara pentru toamnă încă se discută / Lucian Heiuş este...

Candidaturile PNL Hunedoara pentru toamnă încă se discută / Lucian Heiuş este singura certitudine

Timp de citire: 3 minute
La sfârşitul săptămânii trecute, peneliştii hunedoreni au prezentat câteva din ultimele decizii de bucătărie internă referitoare mai ales la competiţia pentru locuri eligibile la alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an.
Conform declaraţiilor liderului interimar al PNL Hunedoara, Florin Roman, au fost luate, în primul rând, organizatoric, o serie de măsuri urgente. „Acolo unde rezultatele nu ne-au mulţumit am numit preşedinţi interimari: la Deva pe domnul Irimie Mihai, la Brad – Circo Ionel, la Orăştie – Ciora Adrian, la Vulcan – Petroi Nicolae, la Densuş – Goia Marcel, la Rapoltu Mare – domnul Potecă, la Sântămărie şi Toteşti pe domnul primar Goia de la Haţeg”, a declarat Florin Roman.
Referitor la competiţia pentru locuri eligibile pe listele la alegerile parlamentare, liderul PNL Hunedoara spune că a fost prelungit termenul pentru depunerea candidaturilor, până în 29 august. De asemenea, a fost confirmată poziţionarea lui Lucian Heiuş în vârful listei la Camera Deputaţilor.
„Am mai stabilit două chestiuni de bază, şi anume ca domnul Lucian Heiuş să intre în pole-position la Camera Deputaţilor, şi asta va fi propunerea noastră către organele statutare ale Partidului Naţional Liberal şi, totodată, am luat decizia de a respecta acea înţelegere vizavi de structura celor două foste partide care au fuzionat în marele PNL şi fostul Partid Democrat Liberal va avea un loc eligibil pe listele PNL”, a mai spus liderul interimar al PNL Hunedoara.
Conform calculelor peneliştilor hunedoreni, organizaţia mizează pe câştigarea a trei poziţii de deputat şi una de senator.
Singurul confirmat pe poziţie eligibilă la alegerile parlamentare, Lucian Heiuş, a declarat: „Sunt mai mult îngândurat decât fericit pentru propunerea de a fi eu în această poziţie. Mie mi s-a pus pe umeri o sarcină foarte importantă. O să trebuiască să fiu cel ce duce toată lupta electorală din toamna aceasta. Vreau să le mulţumesc colegilor pentru că au avut încredere în mine. Sunt pregătit de acest lucru”.
Una peste alta, conform declaraţiilor liderilor liberali, până în 29 august secretarul executiv al organizaţiei, Vasilică Potecă, are sarcina de a alege o casă de sondare pentru judeţul Hunedoara, iar imediat după sărbătoarea de la Ţebea liberalii hunedoreni vor înainta lista cu candidaţii la alegerile parlamentare Biroului Permanent Naţional.
Mihaela PETROŞAN
Liderul PNL Hunedoara a mai lansat şi o invitaţie la o dezba­tere publică preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor. „Cred că e nevoie de unitate şi de consecvenţă. Cred că e nevoie de asumarea unor proiecte pentru Hunedoara pe consens politic. Noi ne exprimăm disponibilitatea de a participa la dialog, de a ne pre­zen­ta proiectele noastre pentru Hunedoara şi Deva, ca împreună cu domnul Nistor şi colegii dumnealui din Consiliul Judeţean să găsim cele mai bune soluţii”.
Invitaţia vine după ce, vineri, PNL Hunedoara a depus la Consiliul Judeţean două proiecte: „unul se intitulează Primul ghiozdan, iar cel de-al doilea Realizarea punctelor de acces liber la internet în locaţiile publice pentru zonele de comună ale judeţului. Primul ghiozdan este un proiect pe care l-am gândit pentru a susţine învăţământul şcolar şi pentru a ajuta la reducerea fenomenului de abandon şcolar. (…) Fiecare elev din clasa zero va primi gratuit un ghiozdan cu rechizitele şcolare. Acest proiect va fi susţinut din bugetul Consiliului Judeţean în baza unui protocol şcolar şi a unui regulament încheiat cu unităţile de învăţământ. Cel de-al doilea proiect are ca şi scop extinderea gradului de acces la internet. Am gândit proiectul şi ca o activitate de debirocratizare a administraţiei publice locale, să existe o comunicare mult mai facilă între cetăţeni şi administraţia publică locală prin intermediul on-line”, a declarat Oana Frânc, purtătorul de cuvânt al PNL Hunedoara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii