Candidat la președinția AJF Hunedoara / Programul lui Stelescu

Candidat la președinția AJF Hunedoara / Programul lui Stelescu

Timp de citire: 3 minute

„Uniți pentru renașterea fotbalului hunedorean”, aceasta este deviza lui Ioan Stelescu.
Candidatura lui Ionuţ Stelescu la președinția AJF Hunedoara este văzută cu ochi buni de către oamenii de fotbal din Valea Jiului. 

Ei cred că astfel Valea, şi implicit fotbalul judeţean, are o şansă de reabilitare. Stelescu a dezvăluit pentru „Ziarul Văii Jiului” planurile sale de viitor.
„Cred că activitatea fotbalului din județul nostru merită pe deplin un viitor apropiat mult mai bun, mult mai pliat pe cerințele și necesitățile actuale. Fotbalul hunedorean trece printr-o perioadă de sacrificiu, iar această perioadă trebuie să se termine cât mai repede. Pentru asta este nevoie de progres în conceptul de management al AJF-lui şi o altfel de eficiență în realizarea obiectivelor de dezvoltare. În ultimii ani am constatat că majoritatea echipelor din judeţul nostru au ratat posibilitatea promovării în ligile superioare ale fotbalului romanesc (Valea Jiului, având la barajul pentru Liga a treia aproape toate echipele, dar niciuna nu a reuşit promovarea), că a scăzut drastic numărul echipelor participante în competiţii, iar copiii vin din ce în ce mai puţini lângă acest sport, scăzând exagerat de mult numărul de legitimări ale acestora. Hunedoara nu merită şi nu trebuie sa fie la periferia sau în monotonia fotbalului naţional cum se află în prezent. Hunedoara nu trebuie să se afle în primele 5 judeţe din România doar la nivelul taxelor piperate aplicate la momentul de faţă. Observăm o stare generală de apatie și nemulțumire, indiferență și dezinteres. Observăm tensiuni generate de dificultățile financiare constante, improvizații, artificii economice etc. AJF este doar un ONG al membrilor afiliați, și nu trebuie să uitam asta. De aceea trebuie să își aducă aportul total pentru susținerea echipelor, ci nu doar pentru taxarea acestora. În acest sens consider ca trebuie să existe o totală transparentă cu tot ceea ce înseamnă situația financiară a AJF-ului. Vă aduc la cunoştinţă că suntem printre singurele județe din țară care nu participăm în competiția destinată copiilor „Interliga națională de fotbal”, U7, U8, U9 , U10. Din cauza acestui fapt nu am avut voie să participăm la fazele superioare ale campionatelor Gheorghe Ene si Gheorghe Ola.(Vezi anul acesta echipele Sorii Junior’s Lupeni și Hunedoara)”, a spus Ionuţ Stelescu.

Diminuarea taxelor 
Ioan Stelescu ne-a împărtășit oficial despre ceea ce vrea să facă pentru Hunedoara, la nivel de fotbal. „Accesarea de fonduri nerambursabile pentru efectuarea plății unui procent din costurile de transport al echipelor pentru meciurile din deplasare, cu prioritate a echipelor de copii și juniori, efectuarea plății unui procent din baremul arbitrilor și observatorilor. Management și marketing eficient, transparență financiară; Diminuarea taxelor la care, ca judeţ, suntem în top 5, urmărind căderea imediată în acest clasament. Concret, vom reduce taxele pentru cartonașele galbene, roşii şi amenzile considerate extrem de drastice financiar. Vom da posibilitatea tuturor grupărilor sportive afiliate să aibă cunoştinţă de legislaţia nou apărută pentru finanţarea grupărilor sportive atât de drept public, cât şi de drept privat. Îi vom sprijini în totalitate pe toţi membrii afiliaţi pentru a nu fi sub incidenţa legii, din cauza efectuării de plăţi fără acoperire cum se efectuează acum la grupele de copii juniori D și E. Arbitrii care nu posedă PFA înregistrat, din cauza  vârstei vor efectua prestări servicii sub formă de voluntariat, la competiţiile de juniori D, E şi F, acestora plătindu-li-se prin ordin de deplasare transportul şi diurna. Vom sprijinii atragerea a cât mai multor copii la categoriile de vârstă de juniori efectuând prima legitimare până la vârsta de 10 ani gratuit pentru atragerea copiilor la fotbal, atât fete cât și băieţi. Aceasta ar impulsiona echipele de copii și juniori și ar conduce la atragerea către competiții în mod organizat într-un număr cât mai mare. Vom încerca să încheiem contracte de finanţare cu FRF, prin care să implementăm un proiect finanţat pentru efectuarea unui teren sintetic de dimensiuni normale in judeţ. Se va înfiinţa Fundaţia sportului Hunedorean, care să ne poată ajuta în atragerea de fonduri; Înfiinţarea unei competiţii pentru sportivi de peste 40 de ani, old-boys, finanţată din contracte cu mediul privat”. Acestea sunt doar câteva dintre punctele de interes propuse de către conf. univ. dr. Ioan Stelescu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii