Când competenţa se îmbină cu tinereţea… / Adrian David face ordine în drumuri

Când competenţa se îmbină cu tinereţea… / Adrian David face ordine în drumuri

Timp de citire: 3 minute

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Adrian David, a făcut recent o serie de declaraţii referitoare la strategia instituţiei pe care o conduce în legătură cu întreţinerea şi repararea drumurilor judeţene. Noua strategie cuprinde modificări importante, mai ales în ceea ce priveşte controlul şi transparenţa.

Pe cinci zone

Şeful CJ susţine că există deja în lucru caietul de sarcini şi fişa de date pentru un nou acord cadru de întreţinere pe drumuri judeţene, atât pe timp de vară cât şi pe timp de iarnă. „Avem şi câteva modificări faţă de structura fostului acord cadru: în primul rând, mai dezvoltăm încă o zonă (până în acest moment s-au făcut patru licitaţii pentru întreţinere, pentru patru zone geografice ale judeţului Hunedoara). Am considerat oportun ca pentru acest acord cadru să avem cinci zone, iar când vor fi definitivate limitele teritoriale o să dăm publicităţii acest aspect.”, a declarat Adrian David.

Modificări de vară şi de iarnă

Se pare că şi referitor la întreţinerea pe timp de iarnă există o modificare substanţială, tot în scopul de a mări transparenţa decizională sau modul cum se cheltuie banul public în Consiliul Judeţean Hunedoara. „O să punem în fişa de date obligativitatea dotării utilajelor care deszăpezesc cu echipamente GPS. Vom avea o hartă interactivă pe site-ul Consiliului Judeţean pentru ca oricine este interesat să poată să monitorizeze în timp real locul şi lucrarea pe care o efectuează fiecare utilaj al firmelor de deszăpezire.”, a mai declarat preşedintele CJ Hunedoara.

În ceea ce priveşte întreţinerea pe timp de vară, Adrian David spune că va fi mărită lista utilajelor obligatorii de a fi deţinute de către drumari, inclusiv cu utilaje pentru cosirea sau înlăturarea vegetaţiei de pe zona adiacentă drumurilor judeţene. De asemenea, se va opera funcţie de noile capacităţi tehnologice, iar drumarii vor fi obligaţi să aibă şi un număr minim de utilaje pentru a fi cât se poate de eficienţi.

La ce foloseşte GPS-ul

Conform declaraţiilor lui Adrian David, măsura dotării maşinilor cu echipamente GPS se aplică doar celor ce vor câştiga licitaţiile, nu tuturor firmelor ce participă la aceste competiţii. „Nu-mi pun problema dacă vor primi bine sau nu (această măsură, n.r.). Din punctul meu de vedere este în interesul cetăţenilor din judeţul Hunedoara pentru a fi bine informaţi, iar pentru CJ, să avem o evidenţă cât se poate de clară a numărului de kilometri, pentru că asta este unitatea de măsură când vorbim de întreţinere pe timp de iarnă  – numărul de kilometri supuşi spre decontare din banul public. Dacă nu doresc, e foarte simplu: nu vor fi încheiate contractele cu firmele respective. Va fi o condiţie apriori pentru încheierea unui acord cadru cu Consiliul Judeţean Hunedoara”, a precizat Adrian David.

Transparenţă şi colaborare locală

O altă măsură pe care o va lua CJ va fi introducerea în comisia de recepţie a lucrărilor, cel puţin pe timp de vară, a reprezentanţilor primăriilor din zonele unde operează drumarii. „Deci, dacă avem o intervenţie pe un drum judeţean aflat între două localităţi vom solicita reprezentanţi din ambele primării să facă parte din comisiile de recepţie pentru armonizarea nevoilor comunităţilor locale cu studiul de mobilitate dintre două sau mai multe localităţi.”, a mai spus David.

El a mai precizat că numerele de telefon ale responsabililor tehnici de pe fiecare sector de drum din judeţul Hunedoara vor fi publice. „Pe timp de iarnă, fiecare zonă are un responsabil. Vom avea cinci numere de telefon disponibile 24 de ore din 24, la fel o să avem disponibil un număr verde la Consiliul Judeţean, şi chiar numărul meu de telefon dacă este necesar. E mai puţin important cine răspunde, e mult mai important timpul de soluţionare a unor probleme”, a mai declarat şeful CJ Hunedoara.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii