Când burdihanul dictează capului, și nu invers.  Mânate de foame, au ars...

Când burdihanul dictează capului, și nu invers.  Mânate de foame, au ars pășunea și liziera pădurii

Timp de citire: 2 minute

Pompierii din județ sunt săptămânal chemați să stingă incendii de vegetație. Puține dintre acestea au drept cauză autoaprindere. De obicei oamenii sunt de vină pentru extinderea incendiilor, pentru că dau foc vegetației uscate, cu toate că este ilegal și periculos. Ieri, două femei au provocat un incendiu încercând să-și potolească poftele  cu un grătar făcut la iarbă verde. Mai mult, era cât pe ce ca focul să ajungă și la câteva anexe ale caselor din apropiere. Nemâncate și total iresponsabile, femeile și-au pus poalele în cap și au fugit. Nici măcar nu au anunțat autoritățile, preferând să lase focul să ardă tot.

Așadar, ieri, 12 august,  jurul orei 14:50, poliţiştii Postului de Poliţie Ghelari au fost sesizaţi  cu privire la producerea unui incendiu de vegetație, în comuna Ghelari. Vâlvătaia pârjolea tot în aproprierea unor locuinţe situate pe străzile Muncii şi Zorilor. Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au constatat că pe terenurile agricole şi în apropierea pădurii ce mărgineşte străzile Muncii, Zorilor şi Constructorului s-a produs un incendiu de vegetaţie uscată, care înaintează către anexele şi locuinţele  din zonă, fapt pentru care au fost sesizate autorităţile locale şi s-a intervenit cu o autospecială din dotarea Primăriei Ghelari. De asemenea, la faţa locului au intervenit pentru stingerea incendiului şi pompierii I.S.U. Hunedoara. Ca urmare a intervenţiei prompte a autorităţilor, clădirile şi bunurile locuitorilor din zonă nu au fost afectate şi nu au rezultat victime.

Poliţiştii au  efectuat cercetări cu privire la cauzele producerii incendiului şi au stabilit că două femei din localitatea Ghelari, în vârstă de 39 şi, respectiv, 45 de ani, însoţite de doi minori, în vârstă de 10 şi, respectiv, 13 ani,  s-au deplasat pe o pășune din aproprierea străzii Muncii şi făcut foc pentru prepararea unui grătar. Din cauza neatenţiei, focul s-a extins pe păşune, iar ulterior, în liziera pădurii. În momentul în care femeile au observat faptul că focul se extinde, au fugit de la faţa locului, fără a sesiza autorităţile.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală. Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor cu privire la riscul producerii unor incendii de vegetaţie, pe fondul secetei prelungite.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii