Câmpu lui Neag. A plouat, dar nedeia s-a ţinut

Câmpu lui Neag. A plouat, dar nedeia s-a ţinut

Timp de citire: 2 minute

Vremea nu se arăta a fi bună chiar din dimineața zilei de duminică. Mi-a zis asta Cristian Ciurea, directorul Casei de Cultură din Uricani, care, ajutat de colegul său din primărie Daniel Băescu și de oamenii din compartimentul condus de acesta, s-a pregătit să ducă la Câmpu lui Neag instalația de sonorizare necesară pentru nedeia programată pentru după amiaza acelei zilei.

A plouat mai
tot timpul, așa că mulți au crezut că evenimentul va fi compromis. Cu toate astea, s-a adunat destulă lume în centrul satului, așa cum i se spune locului în care este amplasată troița. Din boxe răsuna muzică populară, grătarul cu mici nu ducea lipsă de mușterii, iar bere era din belșug. Înspre ora două au ajuns la Câmp și primarul Dănuț Buhăescu, însoțit de vicele Corneliu Braia și un sobor de preoți. Toți veneau de la biserica din Valea de Brazi care-și serbase hramul Sfântul Gheorghe.

Ca și la nedeile din anii
trecuți, slujba religioasa ar fi trebuit să aibă loc la troiță. Dar, fiindcă afară îi dădea cu ploaie, aceasta s-a ținut în localul pentru evenimente al domnului Cornel Todea, gospodar de frunte al locului și gazdă impecabilă. Preoții Petrache Crețu, Cristian Olariu, Florin Olariu și Daniel Gărgan s-au rugat pentru veșnica odihnă a sufletelor celor duși din această viață și pentru sănătatea și bunăstarea locuitorilor acestei obști. S-au mâncat mici și în sală, și afară, pe terasa localului de peste drum. Cine a vrut a primit și tocană de miel. La o masă l-am zărit și pe nonagenarul Nicolae Stoi, om de vază al orașului Uricani, cel care, alături de altele făcute de mâna lui, a ridicat și troița din Câmpu lui Neag.

Stropii de
ploaie s-au mai rărit, așa că lumea a putut sta cu ochii pe scena pe care se derula programul artistic prezentat de artiștii locali din Uricani și de invitații la nedeie. Când ploaia chiar că a încetat de-a binelea, oamenii au prins curaj și au încins o horă. Totul a fost frumos, nu zic ba, dar au fost puțini cei îmbrăcați în frumosul port popular al locului. În afara tinerilor care au jucat pe scenă și, apoi, pe asfalt, nu mi-a fost dat să observ vreun momârlan din Câmp cu astfel de straie pe el.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii