Căminul Condor se închide pentru igienizare și renovare.  75 de persoane evacuate!

Căminul Condor se închide pentru igienizare și renovare.  75 de persoane evacuate!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Reprezentanţii firmei Condor S.A. au luat decizia închiderii căminului de nefamilişti de pe Aleea Moţilor. A fost o decizie grea dar necesară. Aici locuiau ilegal, în condiții improprii, practic într-un focar de infecție, riscând o îmbolnăvire în masă, în genul celei de la Vulcan, 75 de persoane. Doar 45 sunt din Deva, restul sunt venetici.

Imobilul va intra în reabilitare începând din primăvara anului 2016. Persoanele care au fost evacuate locuiau ilegal în spaţiu, fără a avea un contract de închiriere încheiat cu firma în cauză.

Persoanele care aveau acte de identitate emise de Primăria Deva au fost relocate la iniţiativa administrației locale.  Este vorba de şapte familii, în total 12 adulţi şi 23 de minori. Administraţia locală le-a pus la dispoziţie locuinţe de necesitate în căminele Rempes şi Minier. O persoană în vârstă a ajuns la Adăpostul de noapte. Acestora le-au fost întocmite documentele de intrare în spaţiu, respectiv procesele-verbale de predare-primire a camerelor. Persoanele fără domiciliu în Deva sunt trimise în localitățile de domiciliu.

Prin închiderea căminului Condor se elimină un focar de infecţie în condiţiile în care de mulţi ani imobilul era debranşat de la utilităţi: apă, energie electrică, încălzire. În plus, branşamentele ilegale la reţeaua de energie electrică, realizate de unii dintre locatari, şi folosirea unor surse de încălzire improvizate reprezentau un risc major de producere a unor incendii de proporţii. La toate acestea, se adaugă şi numeroasele sesizări venite din partea locatarilor din blocurile vecine, nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă în căminul Condor, dar şi de gunoaiele pe care le lăsau în urmă locatarii din imobil.

Totodată, Primăria Deva cu ajutorul SPIGM şi al operatorului de salubritate a demarat o amplă acţiune de igienizare a zonei, prin ridicarea mormanelor de gunoaie aflate pe spaţiul verde din apropierea căminului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii