Cadoul otrăvit al PSD pentru Valea Jiului: PLĂTIM DUBLU pentru gunoiul menajer!!!

Cadoul otrăvit al PSD pentru Valea Jiului: PLĂTIM DUBLU pentru gunoiul menajer!!!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Incompența și delăsarea de la vârful Consiliului Județean Hunedoara, condus din 2016 încoace de PSD Hunedoara prin Laurențiu Nistor (sau interpușii săi), au determinat DUBLAREA sumelor pe care, din banii fiecăruia dintre noi, primăriile sunt nevoite să le achite de acum înainte operatorului de colectare, transport, sortare și depozitare a deșeurilor menajere pentru zona 4 (Valea Jiului, comunele Bănița și Baru). Primele și cel mai grav afectate vor fi firmele private și instituțiile publice, dar se estimează ca și persoanele fizice să plătească mai mulți bani, spre dublul sumelor pe care le achită în prezent.

Prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor Județul Hunedoara”, unde Consiliul Județean condus de PSD taie și spânzură în mod exclusiv din 2016 încoace, a fost desemnat un operator, o firmă care se ocupă de deșeuri în zona noastră. La procedura (licitația) de selecție a operatorului, ofertanții au fost nevoiți să facă propunerile de tarife  inclusiv în baza cantităților de deșeuri pe care ar trebui să le colecteze astăzi din cele 3 municipii, 3 orașe și două comune. Tarife diferențiate pentru rural / urban, persoane fizice ori juridice. Operatorul desemnat câștigător a fost obligat la investiții pentru a colecta o anumită cantitate de deșeuri, dar realitatea a dovedit că valorile luate în calcul de specialiștii PSD “de renume mondial” atunci când au organizat licitațiile pentru întreg județul nu au nici o legătură cu realitatea.

Simplu, ca să priceapă tot tractoristul, treaba stă așa: operatorului i s-a promis că trebuie să investească 3 lei, să colecteze 5 tone de deșeuri și să încaseze 10 lei. Când s-a apucat de treabă, operatorul și-a dat seama că a fost păcălit: a investit 3 lei, dar nu colectează 5 tone și nici nu încasează 10 lei! De ce? E simplu: când au estimat cantitățile de deșeuri care ar trebui colectate, specialiștii lui Nistor au zis că în zona 4 locuiesc ori își desfășoară activitatea de vreo două ori mai mulți generatori de deșeuri, persoane fizice sau juridice. În realitate, operatorul colectează cam juma’ din cât i s-a promis, deci nu are ce factura. Drept urmare, s-a făcut că pleacă. Disperați că, dacă gunoiul rămâne neridicat, gașca lui Nistor nu mai prinde locuri în Parlamentul României la alegerile din 6 decembrie 2020, pesediștii au pasat povara pe primării, care vor plăti dublu pentru gunoiul menajer. Pe cale de consecință, primarii vor fi nevoiți să scoată acești bani tot de la noi, populația din Vale, Bănița și Baru, planul nespus încă fiind ca în prima fază majorarea să fie consistentă pentru firme și instituții publice, dar ceva mai mică, adică nu chiar un tarif lunar dublu, pentru persoanele fizice.

Un cadou cu adevărat otrăvit pentru Valea Jiului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii