Burse “I. C. Brătianu” din partea deputatului Hărău pentru patru studenţi hunedoreni

Burse “I. C. Brătianu” din partea deputatului Hărău pentru patru studenţi hunedoreni

Timp de citire: 3 minute

Patru studenţi ai Facultăţii de Inginerie din municipiul Hunedoara beneficiază de burse private. Fiecare dintre cei patru va primi lunar câte 500 de lei din partea deputatului Carmen Hărău. Bursele sunt alocate din fondurile proprii ale deputatului, cei patru tineri fiind selectaţi dintre cei mai buni studenţi ai facultăţii.

“Am bucuria să cunosc patru tineri frumoşi, bursierii mei, patru tineri cărora le-am promis în urmă cu câteva luni susţinere financiară din resurse proprii. Nu am participat la selecţie, selecţia s-a  făcut de către cadrele didactice, colegii mei de la facultate. Sunt frumoşi, sunt beneficiarii unei burse de câte 500 de lei pe lună. Bursa se numeşte “I.C. Brătianu” şi este acordată în memoria marelui politician cu acelaşi nume, o personalitate care trebuie să constituie un model pentru români. Le-am urat succes şi am promis că voi menţine aceste burse pe toată perioada studiilor, cu condiţia ca ei să păstreze nivelul înalt de pregătire profesională”, a declarat Carmen Hărău, deputat de Hunedoara.

Cei patru se declară mulţumiţi şi bucuroşi în acelaşi timp pentru că au reuşit să fie ei cei care beneficiază de sprijinul deputatului de Hunedoara.

“Mă bucură foarte mult această iniţiativă. Chiar dacă este din bani personali, aşa cum a spus şi dumneaei, este o confirmare a faptului că suntem pe drumul cel bun. Şi colegii mei au deja o bursă de studii pe care au câştigat-o prin rezultatele lor şi mă bucur că doamna Hărău încurajează performanţa şi perseverenţa studenţilor care vor să facă ceva cu viaţa lor”, a declarat Teodora Ungureanu.

“În primul rând ne conferă încredere. Mai apoi, ajutorul financiar sigur că este unul binevenit având în vedere că suntem studenţi şi se ştie faptul că studenţii totdeauna au nevoie de bani”, a precizat  Robert Bucevschi.

“Cu puţin sprijin şi cu puţină muncă nu a fost atât de greu să ajungem aici. Nu m-am gandit încă ce voi face cu banii”, a declarat Bogdan Sicoe.

“Eu am mai fost plecat de două ori în afară cu burse Erasmus, atât la studii cât şi pentru practică, şi voi mai pleca încă o dată. Trebuie să ne gândim la faptul că orice venit primit constituie un ajutor în plus pentru viaţa de student. Întrucât, din câte ştim, în România este foarte greu să supravieţuieşti”, spune Bogdan Taiz, un alt bursier.

Dacă se vor dovedi a fi la fel de serioşi pe toată durata studiilor, studenţii beneficiari ai burselor oferite de către deputatul hunedorean Carmen Hărău au şi posibilitatea angajării după terminarea facultăţii.

Deputatul Hărău are în plan să discute şi cu alţi investitori din judeţ, să îi convingă să demareze la rândul lor astfel de campanii, prin care să ofere burse elevilor şi studenţilor merituoşi. Până în prezent, doar ca un exemplu, aflaţi că şi cei de la ArcelorMittal Hunedoara au acordat 14 burse pentru studenţi.

“Pe investitorii de la ArcelorMittal deja i-am convins: acordă şi ei 14 burse. Dar vreau să implic şi agenţii economici locali,trebuie să facem fiecare ce poate mai bine şi mai mult pentru fiecare localitate din Hunedoara noastră. Le mulţumesc colegilor, cadrelor didactice şi domnului director Giurgiu pentru sprijin” , a punctat Carmen Hărău.

Deputatul hunedorean este de părere că educaţia este foarte importantă În prezent la nivelul Organizaţiei Judeţene a Femeilor Liberale se continuă pentru al treilea an campania prin intermediul căreia au fost trimiş la şcoală aproximativ 150 de copii care nu ar mai fi la şcoală dacă nu s-ar fi intervenit la timp. Prin astfel de activităţi se reduce considerabil numărul abandonului şcolar în judeţul Hunedoara şi nu numai.
Andreea PATRICHE

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii