Bursă inedită pentru tineri, vineri, la Deva

Bursă inedită pentru tineri, vineri, la Deva

Timp de citire: 2 minute

Tinerii din tot județul, dar și alte persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, au vineri oportunitatea de a se întâlni direct cu angajatorii, la Deva. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara organizează Bursa locurilor de muncă pentru tineri. Sunt deja pentru 60 de angajatori care și-au anunțat participarea la evenimentul care se va organiza la Casa de Cultură.

Bursă locurilor de muncă pentru tineri se anunță un eveniment important, atât prin prisma numărului mare de angajatori care și-au anunțat intenția de a participa, cât și a interesului crescut în rândul tinerilor. Pentru a face din eveniment unul și mai atractiv, adaptat zilelor noastre, mai ales că el se adreseaza direct tinerilor, reprezentanții AJOFM pregătesc suprize.

„Organizăm în data de 27 octombrie, vineri, la Casa de Cultură din Deva, în intervalul orar 11:00- 15:00, Bursa locurilor de muncă pentru tineri. Am numit-o Bursa locurilor de muncă pentru tineri pentru că ne adresăm tuturor tinerilor între 16 și 29 de ani, vom avea agenți economici care îsi doresc să angajeze persoane cu handicap, tineri cu dizabilități, tineri care provin din centrele de plasament, iar evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar, dar și cu Direcția pentru Protecția Copilului. Ne dorim să avem o acțiune destinată tinerilor, dar nu numai. Așteptăm la aceste eveniment toți șomerii, indemnizați sau nu, care își doresc să participe și se află în căutarea unui job” a declarat Georgeta Tomuța , director executiv AJOFM Hunedoara

Numărul angajatorilor care deja și-au anunțat prezenta la eveniment depășește cifra 60, la care se adaugă și instituții care fac angajări în această perioadă, precum deconcentratele din Ministerul Afacerilor de Interne.

„Până în acest moment, avem în jur de 60 de agenți economici și instituții care vor fi prezente la acest eveniment, pentru că știm că în această perioadă și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, și cel de poliție sau jandarmi fac angajări, și au o grămadă de posturi disponibile. Vom avea foarte multe surprize, dar nu pot să vi le spun astăzi pentru că n-ar mai fi surpize pentru participanți. Ne dorim să participe cât mai mulți tineri și atunci încercăm și noi să pregătim un eveniment adaptat lor”, a mai adăugat Georgeta Tomuța, director executiv AJOFM Hunedoara.

Evenimentele precum cel de vineri au ca  scop facilitarea accesului absolvenților la locurile de muncă disponibile și interacțiunea directă cu agenții economici. De asemenea, la bursă pot participa și celelalte categorii de personae, care nu au loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia. Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru absolvenţi, nefiind excluse alte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea, în timpul cel mai scurt. Angajatorii pot beneficia de subvenţii, conform prevederilor Legii nr. 76/2002, dacă oferă absolvenţilor oportunitatea de a ocupa locurile de muncă pe care le au disponibile, asta dacă și absolvenții sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă. Și tinerii au avantaje: pot beneficia de prime de inserție, urmare a angajării cu normă întreagă, pe o perioadă mai mare de 12 luni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii