„Bugetul UE și IMM-urile”, dezbatere condusă de un hunedorean

„Bugetul UE și IMM-urile”, dezbatere condusă de un hunedorean

BUDG committee meeting

Timp de citire: 2 minute

Deputatul european hunedorean Siegfried Mureșan a condus, în data de 15 iulie 2015, prima sesiune de dezbateri a audierii publice „Bugetul UE și IMM-urile” organizată de Comisia pentru bugete a Parlamentului European.

La dezbatere au luat cuvântul reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Băncii Europene de Investiții, cercetători și antreprenori.

Obiectivul dezbaterii a fost ca membrii Comisiei pentru bugete din Parlamentul European să afle direct de la persoanele implicate care sunt măsurile legislative pe care trebuie să le promoveze la nivel european pentru a facilita accesul la finanțare al IMM-urilor.

„IMM-urile sunt coloana vertebrală a economiei Uniunii Europene, iar noi, ca legiuitori europeni, trebuie să vedem ce instrumente putem să le oferim acestor întreprinderi care susțin economia europeană pentru a avea acces mai ușor la finanțare și pentru a se putea dezvolta. Am auzit astăzi (miercuri, n.r.) în dezbatere că finanțarea este importantă, dar nu este totul. IMM-urile au nevoie și de un cadru instituțional mai bun în care să poată acționa, unul mai puțin birocratizat decât cel actual”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete, la finalul audierii publice din PE.

Concluziile eurodeputatului român au fost susținute și de către președintele Comisiei pentru bugete, Jean Arthuis.

„Europa are toate atuurile pentru a reuși. Problema este că încă nu funcționează așa cum ar trebui. (…) Evident, finanțarea este esențială, însă, pentru ca investitorul să se angajeze financiar, trebuie să i se îndeplinească anumite condiții. Mai avem mult de lucru pe calea simplificării și debirocratizării”, a declarat și eurodeputatul francez, la finalul audierii din Parlamentul European.

Mihaela PETROȘAN


peÎntreprinderile mici și mijlocii joacă un rol central în economia Uniunii Europene (UE). Ele reprezintă peste 98 la sută din totalul întreprinderilor din UE și furnizează peste două treimi din locurile de muncă în sectorul privat. Totodată, IMM-urile contribuie cu peste 60 la sută la valoarea adăugată a companiilor europene.

Totuși, întreprinderile mici și mijlocii întâmpină frecvent probleme în obținerea de finanțare, îndeosebi start-up-urile, iar perioada de criză economică nu a făcut decât să îngreuneze accesul la capital al acestor companii.

Din acest motiv, Uniunea Europeană a implementat și implementează programe de încurajare a finanțării IMM-urilor din partea sectorului privat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii