Bogdan Matei – campion cu două echipe rivale

Bogdan Matei – campion cu două echipe rivale

Timp de citire: 2 minute

Bogdan Matei este un alt fotbalist călit in fotbalul județean la Inter Petrila, dar a cărui drum a ajuns până în Lunca Jiului. Campion cu două echipe rivale și de tradiție în fotbalul din Vale.

 

Un fundaș… golgheter

A câștigat Liga a IV-a cu Inter Petrila, Retezatul Hațeg și Jiul Petroșani. În vârstă de 29 de ani, Bogdan Matei este unul dintre cei mai experimentați jucători din echipa Jiului. Este prezentat pe pagina de Facebook a echipei Jiul 1919, cu evoluții în tricourile unor echipe precum Unirea Slobozia, Putnok (Ungaria), CSM Sighet, Luceafărul Oradea, Măgura Cisnădie.

Matei a revenit la Jiul, prima sa iubire, după episodul Retezatul Hațeg, alături de care a promovat în Liga a III-a, pentru ca, înainte de asta, să pună umărul la promovarea Jiului și la menținerea sa în acest eșalon. Deși este fundaș, a fost golgheterul Jiului în primul său sezon după promovare pentru că Matei are lipici la gol.

 

Un băiat, atât de simplu….

„Pot spune că sunt un băiat simplu, muncitor, dedicat 100% fotbalului.

Unele dintre calitățile principale sunt dedicarea și perseverența, indiferent decât de obosit sunt, mă pregătesc 100% mereu. Pe lângă acestea, pot aminti: poziționarea în teren, lovirea mingii cu ambele picioare și un joc bun de cap”, a spus jucătorul pentru sursa menționată.

 

Jiul. Adică, acasă…

La un moment, Matei a plecat de la Jiul, a revenit, iar a plecat, iar a revenit, bulversând cu deciziile sale.

„Când vine vorba de Jiul, niciodată nu am stat pe gânduri și m-am întors mereu. Sufletul îmi este aici, este acasă, pentru că aici am și crescut și aici am trăit cele mai frumoase momente din cariera mea și, mai ales, acum că există un proiect de viitor frumos pentru Jiul”.

 

Cel mai frumos meci

pentru mine este meciul din Cupa României, jucat împotriva Oțelului, dar și primul an de Liga a treia pentru Jiul, după retrogradarea din Liga 1. Atunci am evoluat alături de Hotoboc, Kalai, Mircea Gheorghe, Ovidiu Istinie, Dumitru Copil, Hardău Cristian, Drăghici, Adrian Drida, jucători care au evoluat la Jiul și în Liga 1 și 2. N-am fost niciodată un jucător foarte agresiv. Însă, de obicei, combat agresivitatea cu agresivitate. Sunt fundaș și treaba mea este să nu primesc gol, dar dacă se întâmplă să marchez e un bonus pentru mine și întreaga echipă”.

 

Miner…

Matei lucrează la EM Livezeni și, deși se trezește zilnic la ora 4 și este destul de greu, jucătorul spune că se odihnește cât poate de bine. „Mă hrănesc bine și asta îmi dă putere să țin pasul cu echipa”, a spus jucătorul pentru pagina de Facebook Jiul 1919.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii