„Blocada” a scos la Hunedoara 169.500 de lei din amenzile aplicate

„Blocada” a scos la Hunedoara 169.500 de lei din amenzile aplicate

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Poliția Română desfășoară până la finele lunii august o acțiune la nivel național pentru prevenirea faptelor antisociale, asigurarea fluenţei și siguranței traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens, precum și pe șoselele dinspre și către punctele de trecere a frontierei. La activități participă poliţişti din cadrul structurilor teritoriale de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliţie transporturi, acţiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

La nivelul judeţului Hunedoara, în perioada 30 iulie – 5 august, la acțiunile desfășurate au participat, în medie, zilnic, peste 400 de poliţişti, în special din cadrul structurilor de ordine publică (212), rutieră (113) şi investigaţii criminale (80).

În urma celor peste 100 de acţiuni punctuale desfăşurate în ultima săptămână, poliţiştii hunedoreni au constatat 29 de infracţiuni, dintre care 13 de natură judiciară, 7 la regimul circulaţiei rutiere, una la regimul armelor şi muniţiilor, restul faptelor vizând alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile descoperite, 10 au fost constatate în flagrant delict.

De asemenea, au fost aplicate 884 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste  157.700 de lei, dintre care 69 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991 a ordinii și liniștii publice şi 8 amenzi la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii rutieri hunedoreni au aplicat 778 de sancțiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 13 pentru consum de alcool, 265 pentru viteză neregulamentară şi 14 pentru nerespectarea normelor legale privind depăşirea.

Tot în această perioadă, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au desfășurat la nivelul întregului județ o acțiune pe linia depistării și sancționării contravenționale ori penale, după caz, a conducătorilor auto care desfășoară activităţi de transport  comercial de persoane în regim TAXI, fără îndeplinirea condițiilor impuse de legislația care reglementează această activitate.

În cadrul acțiunilor, au fost verificate peste 50 de autovehicule, fiind constate 12 cazuri în care conducătorii auto nu au respectat prevederile actului normativ care reglementează activitatea de taximetrie, respectiv Legea 38/2003, în două cazuri conducătorii auto nu au respectat prevederile H.G. 69/2012  privind transporturile rutiere, în timp ce doi conducători auto nu au respectat prevederile O.G. 37/2007  privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă, iar  8 conducători auto nu au respectat prevederile  O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Pentru nerespectarea dispozițiilor legale, valoare totală a sancțiunilor aplicate depăşeşte 11.800 lei.

În cazul celor 4 cazuri  de nerespectare a prevederilor Legii 38/2003 care reglementează activitatea de transport persoane în regim TAXI pe  lângă sancțiunea principală a amenzilor  în valoare de 4.000 lei,  s-a dispus și sancțiunea tehnico-administrativă de reținere a certificatelor de înmatriculare, a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare și  suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor pentru o perioada de 6 luni.

În data de 30.07.2015,  a fost depistat de către poliţişti un bărbat în vârstă de 55 de ani,  din municipiul Deva, care a efectuat transport de persoane în regim taxi, din afara localității de autorizare. Față de persoana menționată s-a luat măsura sancționării cu amendă în valoare de 1.000 lei, reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare, precum și  măsura tehnico-administrativă de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului folosit în activitatea desfășurată;

În data de 31.07.2015, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de  59  de ani, din comuna Rapoltu Mare, care a efectuat transport de persoane în regim taxi, din afara localității de autorizare. Față de conducătorul auto s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1000 lei, reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare, precum și  măsura tehnico-administrativă de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului folosit în activitatea desfășurată;

În data de 06.08.2015,  au fost depistaţi doi bărbaţi, unul în vârstă de 52 de ani, din comuna Certeju de Sus,  şi altul în vârstă  de 42 de ani, din orașul Simeria, care au efectuat transport de persoane în regim taxi în afara localității de autorizare . Față de persoanele menționate s-a luat măsura sancționării amendă în valoare de 1.000 lei fiecare,  reținerea certificatelor de înmatriculare și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare, precum și  măsura tehnico-administrativă de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului folosit în activitatea desfășurată.
Sonia LIBERESCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii